Ardoooise inwoners kiezen voor streetart: grijze gebouwen worden kleurrijke eyecatchers

H werk van Jonk. is al reeds op enkele plaatsen te bewonderen. © JM
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Ardooie speelde al enkele jaren met het idee om haar gebouwen van kleurrijke streetart te voorzien. Het talent van een lokale streetartkunstenares heeft dat idee definitief op de planning gezet. Het gemeentebestuur richt zich nu tot haar inwoners, om mee te helpen kiezen welk ontwerp er uiteindelijk gerealiseerd wordt.

In Ardooie zijn er de laatste jaren heel wat mooie huisgevels bij gekomen. De aanleiding is vooral te vinden bij een nieuwe inwoner, jonk. (artiestennaam), die als streetartartieste verschillende woning van een unieke tekening mocht voorzien.

Deze zomer komt er voor jonk. een nieuw project aan. Het wordt een van de grootste werken van de jonge kunstenares. Concreet zal ze GC ’t Hofland en de naburige verenigingslokalen omtoveren van grijze gebouwen naar kleurrijke eyecatchers in het dorpscentrum van de gemeente.

Na een brainstormsessie met verschillende inwoners, maakte Jonk. twee mogelijke ontwerpen. Het gemeentebestuur richt zich nu tot haar burgers om te kiezen welk ontwerp er uiteindelijk op de gebouwen zal komen. Inwoners kunnen de ontwerpen bekijken via www.ardooie.be/streetart en tot vrijdag 10 juni 2022 hun voorkeur doorgeven. De bedoeling is om na de zomer het kunstwerk klaar te hebben. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier