Ardooise basisscholen zijn klaar voor nieuwe schooljaar

Ook de Zonnebloem is klaar voor een nieuw schooljaar. © JVM
Redactie KW

In de Ardooise basisscholen zijn ze blij dat na een turbulent derde trimester van vorig schooljaar en twee maanden grote vakantie men opnieuw, in min of meer genormaliseerde omstandigheden, een nieuw schooljaar kan starten.

Het afstandsleren ligt achter de rug en zowel de leerlingen als de leerkrachten kijken uit naar een blij weerzien in de school.

Brecht Delaere van de Vrije basisschool de Boomgaard: “We zijn als school heel blij dat we in fase geel kunnen opstarten. We streven er dan ook naar om alles zo ‘gewoon’ mogelijk te laten opstarten. We zijn blij dat de kinderen op de speelplaats samen mogen spelen en niet meer in hokjes zijn opgedeeld. Er is wel nog blijvende aandacht voor de hygiëne, het handen wassen, er is een circulatieplan in school,.. Het wordt natuurlijk een schooljaar waar corona nooit veraf zal zijn. Het zal dus bij alle activiteiten die we inrichten nadenken zijn of die al dan niet kunnen doorgaan of welke maatregelen we extra moeten nemen.’

De Zonnebloem

Ook directeur Jan Dedecker van de Zonnebloem is er klaar voor om de leerlingen te ontvangen. “Al is het nog steeds aanpassen aan het dreigende coronagevaar. Daarom blijven we permanent alert en volgen wij het draaiboek van de overheid dagelijks op.”

Op de Tassche heeft de directie er voor gezorgd dat iedereen van het team goede info kreeg over het impact van de drie kleurencodes.. Bij het begin van het schooljaar worden alle leerlingen gescreend om na te gaan wat elk kind nodig heeft op het vlak van leerstof en van welbevinden. Er is bovendien blijvende aandacht voor het attent zijn op het vlak van handhygiëne en veiligheid’ zegt Gerdi Cadier, directeur van de Tasscheschool.

(JM)