Nieuw Directieteam bij Klavertje Vier in Diksmuide

Op de foto zien we links directrice Katelijne Cardoen, in het midden schepen van onderwijs Marc De Keyrel en rechts directrice Anneleen Becu. (foto ACK)
Redactie KW

Klavertje Vier heeft vestigingen in Leke, Beerst, Keiem en Esen. Op 1 september zullen de leerlingen van deze schoolgemeenschap kennismaken met het nieuwe directieteam.

Anneleen Becu uit Moorslede was al eerder aangesteld als directeur van de Diksmuidse gemeentescholen en krijgt versterking van Katelijne Cardoen uit Ieper.

Katelijne Cardoen is niet onbekend in Diksmuide. Zij was tot eind 2018 directrice van Klimop in Diksmuide en maakte daarna deel uit van de Vlaamse onderwijsinspectie kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Een boeiende job die ik door het vele reizen toch opnieuw inruil voor een job in Diksmuide. Dagen van 5 tot 21 à 22 uur waren helaas geen uitzondering. Ik heb toen vrij snel besloten om opnieuw dichter van huis te werken zodat ik meer tijd zou hebben voor mijn pleegkind. Net op dat moment kwam er een job vrij in Diksmuide, een stad waar ik zeven jaar lang heel erg graag gewerkt heb”, aldus Katelijne.

Anneleen wordt verantwoordelijk voor de gemeentescholen Beerst en Keiem en volgt het pedagogisch traject met de leerkrachten van het lager onderwijs. Katelijne vervangt voor een schooljaar Lieselot Deruyter. Ze is verantwoordelijk voor de scholen in Leke en Esen en staat ook in nauw contact met de kleuterleidsters. De scholengemeenschap telt 288 leerlingen en 34 personeelsleden. Intussen kregen de scholen van Leke en Beerst een make-over in Beerst wordt uitgekeken naar de afwerking van het nieuwbouwgedeelte en in Leke kreeg de speelplaats een nieuwe look met heel wat speelruimte en mogelijkheden in een groene omgeving.

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.