Amerikaans begraafplaats in Waregem weer open voor het publiek

Op Memorial Day ging burgemeester Kurt Vanryckeghem (tweede van links) enkele kransen neerleggen, ter nagedachtenis van de gesneuvelde soldaten. © PNW
Redactie KW

Na enkele maanden verplichte sluiting om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de militaire begraafplaats Flanders Field American Cemetry in Waregem sinds maandag weer open voor het publiek.

De bezoekers zullen een uitgestippeld parcours moet volgen om zo de sociale afstand te verzekeren. “Maar het bezoekerscentrum, de kapel, de ontvangstruimte en de openbare toiletten blijven gesloten voor het publiek omwille van veiligheidsredenen“, klinkt het bij beheerder American Battle Monuments Commission. Voorlopig worden er nog geen rondleidingen aangeboden. De stad en de beheerder vragen ook om samenscholingen van meer dan 10 mensen te vermijden op de begraafplaats.

Memorial Day

Een tweetal weken geleden werd de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid naar aanleiding van Memorial Day nog geannuleerd. Normaal zakken er dan honderden mensen af naar het Amerikaanse kerkhof om de Amerikaanse militairen die sneuvelden tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog te herdenken. Omdat zo’n fysieke bijeenkomst niet kon, organiseerde de American Overseas Memorial Day Association een internationale ceremonie. Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) ging wel langs op de begraafplaats om in besloten kring enkele kransen neer te leggen. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.