Kevin Cosaert en Charissa Vervaecke wonen met hun dochtertje Juliétte (8 maanden) en twee hondjes op de grens van Kortrijk en Harelbeke. Drie jaar geleden openden ze hun bistro Bloesem in de Kapucijnenstraat in Kortrijk. Charissa kookt en Kevin staat in de zaal. "We doen samen de mise-en-place."
...

Kevin Cosaert en Charissa Vervaecke wonen met hun dochtertje Juliétte (8 maanden) en twee hondjes op de grens van Kortrijk en Harelbeke. Drie jaar geleden openden ze hun bistro Bloesem in de Kapucijnenstraat in Kortrijk. Charissa kookt en Kevin staat in de zaal. "We doen samen de mise-en-place."Het koppel vertoeft veel in hun restaurant. "Jammer genoeg kunnen we niet boven de zaak wonen, en moet er hier dag en nacht iemand zijn nadat ons dochtertje van de crêche komt. Wat onze hondjes overdag uitspoken, volgen we van in onze bistro met camera's." Ontbijten doen Kevin en Charissa nooit. "We gaan van 's morgens naar onze bistro. Rond 9.30 à 10 uur zijn we al een tijdje aan het werk en halen we ergens een belegd broodje of worstenbroodje." Na de middagshift gaat het koppel naar huis om te eten, hun hondjes te verzorgen en kindje af te halen. Charissa blijft thuis tot Juliétte rond 18.15 uur in bed moet en de oppas er is. Eten brengt het koppel nooit mee van hun bistro. "We houden ons privé gescheiden van onze boekhouding. We gaan zelfs naar een andere slager en nemen graag zelf uit de rekken waar we zin in hebben."Charissa kookt nog eens als ze 's namiddags thuiskomt. "We eten soms worst, kaashamburgers, vogelnestjes of schnitzels, maar eigenlijk zijn wij echt heel verzot op biefstuk met frietjes. We zouden dat elke dag eten, zonder groenten. Als het echt te laat is, halen we soms ook ergens een dagschotel." Voor Juliétte daarentegen wordt alles vers bereid. Om 16 uur krijgt ze ook verse fruitpap met drie stukken fruit erin. "'s Morgens en 's avonds drinkt ze haar fles melk. Die kan ik tijdens de week zelf geven, maar in het weekend is het de oppas die het doet." Kevin en Charissa eten nooit aan tafel. "In de keuken eten is zo 'keukenachtig' en aan tafel eten we enkel als er volk over de vloer komt. We volgen 's namiddags onze series op televisie en 'smoefelen' ondertussen in de zetel met ons bord op de knieën." Als de avondshift erop zit, gaat het koppel nog vaak iets eten of drinken in Kortrijk. "Dat kan pitta, een bakje frieten of een pizza zijn. We weten wel dat het niet gezond is om - zeker 's nachts - nog zo'n vettige troep binnen te spelen, maar veel horecamensen doen het op die manier."In hun bistro maakt Charissa stoofvlees, vispannetjes, een hertenstoofpotje en verse kroketjes, wordt de vis zelf gekuist, snijdt ze zelf frietjes en maakt ze zelf mayonaise. Thuis gaat het bereiden van eten er iets sneller aan toe. "We hebben ook niet veel tijd 's namiddags."In hun bistro is het op weekdagen nu heel wat kalmer door de Leiewerken. "Nu er ook nog eens eenrichtingsverkeer is op de brug in de Leiestraat, daalt de omzet van alle horecazaken in onze straat. We krijgen vaak telefoons van mensen die vragen hoe ze tot bij ons kunnen geraken, maar bij de stad krijgen we geen gehoor. Hopelijk wordt het beter als de Leieboorden klaar zijn!"(Els Deleu)