10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

Redactie KW

Komend weekend is het weer zover, op zondag 14 februari vieren we de dag van de liefde. Heb je nog steeds geen idee wat je dit jaar moet doen om je geliefde een onvergetelijk romantische Valentijnsdag te bezorgen? Geen paniek. Eén van deze 10 tips kunnen je misschien uit de nood helpen om origineel uit de hoek te komen.

Grote liefde tussen KVO en Club

1
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen
© BELGA

Wie gek is van voetbal en fan is van de Kustboys (of van de blauw-zwarte Bruggelingen) en het treffen tussen beide ploegen absoluut niet wil missen, kan nog steeds een goed excuus bovenhalen om zijn vrouw of vriendin te overhalen om voetbaltickets te kopen. Want KVO zal namelijk de mooiste en meest liefdevolle kiekjes, boodschappen of liefdesverklaringen voor en tijdens de match op groot scherm tonen. De berichten met de meeste likes, shares, retweets of loves krijgen bovendien nog een extra verrassing! Alle info vind je terug op de site van KV Oostende.

>> http://www.kvo.be

Drive-in cinema… op verkeersvrij stationsplein

2
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

Roeselare haalt alles uit de kast om heel wat tortelduifjes te lokken die hun liefde in de verf willen zetten. Wou je altijd al eens naar een bioscoopfilm kijken geheel in Amerikaanse stijl?! Reserveer dan voor vrijdagavond 12 februari maar een parkeerplaatsje op het (anders verkeersvrije) Stationsplein. Lekker gezellig met zijn tweetjes achterover leunen voor een romantische film en dan nog op je wenken bediend worden door skaters op rolschaatsen. Aan service zal het alleszins niet ontbreken. Let wel, de plaatsen zijn beperkt van 150 tot 180 auto’s, wees er dus snel bij. Ook tijdens de rest van het weekend is er in het hartje van West-Vlaanderen vanalles te beleven!

Romantisch en culinair rondreizen in een locomotieftrein

3
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

De kans krijgen om te reizen in een stoomtrein is op zich al uniek en Valentijnsdag is daarvoor dé ideale gelegenheid om uw geliefde op originele wijze te verwennen. Normaal moet je daarvoor naar het buitenland, maar dit keer kan het al van nét over de provinciegrenzen. In het station van Maldegem kan je eenmaal aan boord van de Valentijnsexpress genieten van een uitgebreid diner terwijl je rondreist door het Meetjesland. De culinaire treinrit duurt iets meer dan twee uur en je kan ofwel postvatten in een eerste klasse rijtuig uit 1934, of in het unieke ‘orient-express’ rijtuig uit 1920.

>> http://www.stoomcentrum.be

Love Game met BC Oostende… én Nicole & Hugo!

4
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

Op zaterdagavond 13 februari is er de ‘Love Game’ in Oostende, wanneer de basketters van BC Telenet Oostende en Hubo Limburg United elkaar alle hoeken van het speelveld zullen laten zien. Hét hoogtepunt van de avond is de zogenaamde Love Battle, waarin 3 koppels het tegen elkaar mogen opnemen, met als inzet een citytrip. De koppels die het best scoren tijdens een vragenronde mogen hun koffers pakken. Ook de Love Game zelf belooft een spannende gebeuren te worden, want de laatste ontmoeting eindigde nipt in het voordeel van de thuisploeg. En als je into schlagermuziek bent, kan je in de hartenarena nagenieten met de liefdesliedjes van zangerskoppel Nicole & Hugo. Ambiance en sfeer verzekerd!

>> http://www.bcoostende.be

Modetips van stylist Jani Kazaltzis in K in Kortrijk

5
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

Is je liefdespartner helemaal weg van de Vlaamse stylist Jani Kazaltzis? Laat haar droom dan uitkomen om Jani in levende lijve te ontmoeten. De modegoeroe is op zaterdag 13 februari tussen 14 en 16 uur aanwezig voor een signeersessie in het Kortrijkse winkelcentrum K, ter promotie van zijn boek ‘De 10 geboden van Jani’. Indien je het boek erbij neemt sla je meteen twee vliegen in één klap, want je verwent haar op de koop toe met een praktisch cadeau. Uitermate geschikt indien je partner veel bezig is met de laatste modetrends.

Geen chocolade kopen, maar màken!

6
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

Welke vrouw (of man) houdt er nu niet van chocolade? De zoete, smeuïge smaak van chocolade die smelt in je mond, geeft een gelukzalig gevoel. Een chocoladeworkshop volgen in Oostkamp is dan ook een uitstekend initiatief, je zult dus niet snel het risico lopen dat je partner dit niét ziet zitten. Het chocoladefestijn gaat van start met een proeverij en een glaasje champagne van het huis, daarna kan je als koppel zelf aan de slag gaan om heerlijke pralines te maken. Ideaal als je samen een activiteit wilt doen, maar tegelijkertijd ook heerlijk wil relaxen.

>> http://www.chocolatesmadebyme.be/valentijn

Pik een concert mee van De Ertebrekers

7
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

Muziekfanaten die benieuwd zijn naar de sound van Flip Kowlier’s nieuwe band (‘hartenbrekers’, mo ton in ‘t West-Vlams) kunnen in Ardooie als één van de eersten getuige zijn van hun West-Vlaamse funky soulmuziek met een vleugje hiphop. Recent bracht de band hun eerste single uit genaamd ‘De zji’. Het volledige album ‘Otel’ ligt halfweg maart in de rekken, maar je kan de nummers al ontdekken tijdens hun eerste try-outconcerten. De Ertebrekers omschrijven hun werk als ‘vrolijke inborst, charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid die iedereen omver blaast’. Donderdagavond al te zien in cultuurcentrum De Gulden Zonne in Hooglede en vrijdagavond in Ardooie. Tip van de redactie: wees er snel bij, want de tickets zijn snel uitverkocht!

>> http://www.busker.be/nl/artiesten/ertebrekers/

Een avondje in de bioscoop?

8
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

Op Valentijn kan je natuurlijk ook op ouderwetse wijze naar de cinema gaan. Aanrader (voor een ouder doelpubliek) is de nieuwe film van regisseuse Cecilia Verheyden: ‘Achter de wolken’. In de romantische prent kruipt actrice Chris Lomme (afkomstig uit Kortrijk) in de huid van Emma, een vrouw die haar ‘ex-lief’ Gerard na meer dan 50 jaar opnieuw tegen het lijf loopt. Vijftig jaar later worden ze opnieuw verliefd. ‘Achter de wolken’ vertelt het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van een eerste puberliefde. Voor wie het allemaal niet per se romantisch moet zijn, zijn ook Deadpool of The Revenant een optie. En als je wil dat je lief je angstig vastpakt, dan is de horrorprent ‘The Boy’ een goeie tip.

Muziek, performance en dans op het Let Love Rule-festival

9
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

Aan diversiteit zal het niet ontbreken op het Let Love Rule-festival. Bij Oostendenaars staat het onder liefhebbers van muziek, woord en performance steevast met stip genoteerd in de agenda. De show draait rond passages van nieuwe talenten en staat jaarlijks in het teken van liefde in al z’n gedaantes. De vijfde editie zal opnieuw gepresenteerd worden door de Antwerpse stadsdichter Stijn Vranken.

>> https://www.uitinoostende.be/activiteitendetail/5765/let-love-rule

Een romantisch (vleesloos) dineetje

10
10 tips waarmee je je partner een onvergetelijke Valentijnsdag kunt bezorgen

En tenslotte… wat gaat er boven een romantisch dineetje. Gezellig samen op restaurant of zelf gemaakt, dat smaakt. Alleen uitkijken hoe begaan je partner is met de beestjes en het klimaat, want we zitten natuurlijk in de ‘Dagen zonder Vlees’. Je wil niet riskeren dat je trots komt opdraven met een stevige, hartvormige côte à l’os, net wanneer je geliefde zich dezer dagen ver weg houdt van elke vleselijke geneugte om het klimaat nog een kans te gunnen of ergens een kalfje te redden.

(RC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.