Zonnebeekse gemeenteraad duurt uitzonderlijk lang

© gf
© gf
Redactie KW

De meest recente zitting van de Zonnebeekse gemeenteraad duurde uitzonderlijk lang, tot 01.45 uur. Onder andere het kunstgrasveld voor SC Zonnebeke en de camera’s aan het Zonnerad zorgden voor pittige discussies.

Voorzitter Nele Dejonghe ( #team) probeerde de uitzonderlijk lange raad vlot te laten verlopen. Rode draad door de raad was dat er praktisch niets is opgenomen in het meerjarenplan waar Luk Hoflack ( InSmamenSpraak) op hamerde.

“Alles is gewoon een lege doos. Het engige dat we horen is aankondigingspolitiek, maar concreet is er niets want er is niets voorzien. Het is enkel een lancering van ideetjes. Als oppositie beginnen we echt schrik te krijgen over de financiële toestand van de gemeente” Schepen Koen Meersseman (# Team 8980) stelde dat voor de komende gemeenteraden projecten zouden ingeschreven worden in het meerjarenplan

Kunstgrasveld

SC Zonnebeke krijgt van de gemeente groen licht voor een subsidie van 265.000 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld. Schepen van sport Jan Vandoolaeghe gaf uitleg bij het subsidiedossier dat door de club werd ingediend. Het kreeg een unanieme goedkeuring van de raad.

“Zo kan SC Zonnebeke van start gaan met de aanleg van een milieuvriendelijk kunstgrasveld. Met meer dan 200 jeugdspelers is dit een noodzaak voor een club in eerste provinciale. SC Zonnebeke hoopt, als de werken normaal verlopen, het nieuwe seizoen op hun nieuwe veld te kunnen aanvangen”, aldus de schepen.

Excuses

Koen Descheemaeker ( N-VA) vroeg verontschuldigingen van het schepencollege ten opzichte van het personeel technische dienst en de bevolking voor het illegaal plaatsen van camera’s aan het Zonnerad. Er werden heel wat overtredingen begaan . Nu zijn de camera’s op non-actief gezet. Excuses bood het college niet aan, tot groot ongenoegen van de oppositie.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier