Zo stemde Blankenberge: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Het stadhuis van Blankenberge. © WK
Redactie KW

Ook de inwoners van Blankenberge trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Blankenberge.

Met de resultaten van vijf van de zeven individuele telbureaus lijkt het in Blankenberge een echte nek-aan-nekrace te worden tussen Team Blankenberge en N-VA. Team Blankenberge van burgemeester Björn Prasse leidt voorlopig de dans met 28,4 procent van de getelde stemmen, N-VA volgt met 27,4 procent op de hielen. Maar het verschil tussen de derde en vierde grootste partij – respectievelijk Vooruit en CD&V – is nog kleiner: 16,8 procent voor Vooruit, 16,6 procent voor N-VA. Zoals de kaarten nu liggen, is de zetelverdeling als volgt: negen zetels voor Team Blankenberge en acht voor N-VA, Vooruit en CD&V elk vier en Vlaams Belang twee. De opkomst ligt met 68% ook hier een pak lager dan verwacht.

De resultaten van het hoofdbureau blijven nog uit, volgens Prasse komt dat omdat er verschillende uitkomsten circuleren bij één van de twee resterende individuele telbureaus.

Resultaten gemeenteraad

Resultaten provincieraad