Stad Oostende praat tot aan verkiezingen niet meer over Thermendossier

Het dossier Thermae Palace staat eventjes on hold. © EFO
Redactie KW

Stad Oostende stelt een tijdelijk ‘moratorium’ in omtrent de Thermen. Tot half oktober zal de stad niet meer communiceren of geen nieuwe initiatieven of beslissingen meer nemen in het dossier. “Het dossier Thermae Palace is momenteel enorm gepolitiseerd. De polemiek van de laatste weken en dagen komt het monument niet ten goede”, zegt de stad.

“Het dossier Thermae Palace is momenteel enorm gepolitiseerd. De polemiek van de laatste weken en dagen komt het monument niet ten goede”, zegt Stad Oostende. “Het stadsbestuur van Oostende heeft daarom beslist om een tijdelijk moratorium in te stellen tot half oktober, waarin geen communicatie meer gebeurt en geen nieuwe initiatieven of beslissingen meer worden genomen, zodat de sereniteit kan terugkeren. Dit in het belang van ons prachtig Thermae Palace, en bij uitbreiding van de Stad Oostende en alle Oostendenaars, en zelfs van heel Vlaanderen.”

“Dit dossier moet worden opgenomen door de nieuwe te vormen Vlaamse regering en het nieuwe verkozen stadsbestuur. Op dit moment van de legislatuur kunnen en mogen er trouwens sowieso geen grote beslissingen met financiële gevolgen genomen worden”, luidt het bij de stad.

“We hopen dat iedereen zich hierbij kan aansluiten en dat er na de verkiezingen zo snel mogelijk verder gewerkt kan worden aan de redding van het volledige monument”, besluit de stad. Afwachten maar of ook de oppositiepartijen er zo over denken.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier