Politiek debat in bar ’t Hof is startschot voor verkiezingscampagne: “We kunnen niet anders dan bouwgronden vrijgeven”

Bruce Verburgh (8450anders), moderator Nick De Wint, schepen Kristof Vermeire (Team Bredene), burgemeester Steve Vandenberghe (Vooruit) en Gregory Roelandt (Vlaams Belang) zochten op uitnodiging van Nathalie Dumon in Bar ’t Hof het politieke meningsverschil op. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Met een debat tussen enkele kopstukken in pop-up bar ’t Hof in Bredene is vrijdag de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar officieus op gang getrapt. Het initiatief van uitbaatster en Krak-genomineerde Nathalie Dumon kon rekenen op behoorlijk wat belangstelling.

In de pop-up bar ’t Hof van Nathalie Dumon was het vrijdagavond drummen voor een plekje rond de houtkachel en de debattafel waar burgemeester Steve Vandenberghe (Vooruit), schepen Kristof Vermeire (CD&V, maar nu Team Bredene), Gregory Roelandt (Vlaams belang) en Bruce Verburgh (8450anders, voorheen Groen) waren aangeschoven.

Pijlen op zwembad

Nadat burgemeester Vandenberghe het beleid van de voorbije zes jaar vurig had verdedigd, mochten Verburgh en Roelandt er vervolgens het hunne van denken. Het publiek werd ook in de debatten betrokken.

Het publiek – 8450anders en VB hadden duidelijk hun achterban opgetrommeld – richtte vervolgens uitgebreid zijn pijlen op het nieuwe zwembad.

Ook de volgens de oppositie geteisterde portemonnee van de gemeente werd gehekeld, waarop burgemeester Vandenberghe verzekerde dat Bredene dan wel zijn spaarrekening had aangesproken, maar tegelijk zijn kredietlast had gereduceerd.

Bouwwoede

Dat vanuit (voormalig) Groen ook de schijnbaar niet te stuiten bouwwoede in Bredene werd aangehaald, zal niemand verrast hebben. “Dat we niet anders kunnen dan bouwgronden vrij te geven, anders betalen we ons blauw aan planschade”, legde schepen (van ruimtelijke ordening) Vermeire uit. De meningen verschilden vaak tussen meerderheid en oppositie, maar alles verliep in een aimabele sfeer.

Masterplan Dorp

“Vinger op de knip en meer aandacht voor wie het financieel moeilijk heeft”, schoof Gregory Roelandt tot slot naar voren als belangrijke thema’s voor oktober ’24. “Doe ook maar het Masterplan Dorp, dat al meer dan 10 jaar op het schap ligt”, voegde Bruce Verburgh toe. Waarop de burgemeester bezwoer dat goed beheer van “al het moois dat tot nu toe gerealiseerd werd” (het nieuwe woonzorgcentrum, het politiebureau, het Staf Versluyscentrum en het nieuwe zwembad) op zich al een mooi voornemen wordt na oktober ‘24.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier