Middelkerks gemeenteraadslid Hans Vanheste neemt ontslag uit LDD-fractie en zetelt verder als onafhankelijk raadslid

Hans Vanheste zal nu als onafhankelijke zetelen. (foto PG)
Redactie KW

Lijst Dedecker Middelkerke verliest een gemeenteraadslid, want Hans Vanheste heeft besloten om de fractie te verlaten en de rest van de bestuursperiode verder te zetelen als onafhankelijke.

“Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stelde ik mij kandidaat voor Lijst Dedecker. Aangezien ik restaurantuitbater was en nog altijd ben, was ik een bekend gezicht. Dat werd ook bevestigd, aangezien ik de eerste keer onmiddellijk verkozen werd als gemeenteraadslid met 1.075 voorkeurstemmen. Al te vaak komt de besluitvorming tot stand in de beslotenheid van het college van burgemeester en schepenen, die vanuit hun ivoren toren onze gemeente besturen. De gemeenteraad en de oppositie wordt te weinig gekend en vaak gedegradeerd tot een stem- en bekrachtigingsmachine”, aldus Hans Vanheste.

“Informatievergaderingen die dan toch worden gehouden, zijn vaak niet meer dan het bekendmaken van keuzes die reeds gemaakt zijn, van plannen die reeds ontworpen zijn. De afstand met de bevolking wordt dan ook groot en dit terwijl de gemeente juist het politieke niveau is dat het dichtst bij de mensen zou moeten staan. Dit is nadelig voor het vertrouwen van de bevolking in het gemeentelijk beleid.”

Voor alle bevolkingslagen

Vanheste was ook geschokt dat hij als zetelend raadslid niet langer welkom was op de lijst van burgemeester Dedecker. Enkel voor zijn echtgenote Petra zou eventueel nog een plaatsje op de LDD-lijst mogelijk zijn geweest, “terwijl Jean-Marie Dedecker heel goed wist dat Petra absoluut geen politieke ambities koestert. Ze is de keizer te rijk in haar rol als gastvrouw in ons restaurant The Lord.”

“Ik ga me de rest van mijn termijn focussen op wat belangrijk is voor de inwoners en voor Groot-Middelkerke: een gezond financieel bestuur en inclusieve aanpak met aandacht voor alle bevolkingslagen: arm of rijk, gezond of ziek, oud of jong, actief, gepensioneerd, zelfstandig, loontrekkende,…”, besluit Hans Vanheste.

Dedecker en Vanheste zijn, of waren, goede vrienden. Hans en Petra stelden hun huwelijk zelfs uit tot januari 2019, zodat ze het eerste koppel zouden zijn dat toenmalig kersvers burgemeester Dedecker in de echt kon verbinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier