Knokke-Heist volgt aanbevelingen op na rapport Audit Vlaanderen: “Maatregelenpakket in voorbereiding”

Knokke-Heist staat onder verhoogd toezicht na de audit. © MM
Redactie KW

Knokke-Heist is bezig met het uitwerken van een maatregelenpakket nadat het onder verhoogd toezicht werd geplaatst na een rapport van Audit Vlaanderen.

Over de precieze inhoud van de audit wil en mag het gemeentebestuur nog steeds niet extern communiceren. In het rapport was onder andere sprake van mogelijke belangenvermenging van een schepen, maar commentaar wordt daar niet op gegeven. Wel laten ze weten dat ze de aanbevelingen van Audit Vlaanderen zullen opvolgen. “We kregen aanbevelingen op het vlak van het beheer van overheidsopdrachten, het aankoopproces en deontologie. Het gemeentebestuur wil tegemoetkomen aan deze aanbevelingen en past daarom zijn werkwijze aan”, klinkt het in een mededeling van het gemeentebestuur.

Sensibilisering

“Er is een maatregelenpakket in volle voorbereiding. Het voorstel hiervoor wordt ter discussie en aanvulling voorgelegd aan de gemeenteraad. Het gaat onder andere over het optimaliseren van de procedures rond overheidsopdrachten en het aankoopproces. Bovendien zal het gemeentebestuur extra inzetten op sensibiliseren rond belangenconflicten. Zo komen er wellicht extra opleidingen en het bestuur maakt werk van het oprichten van een cel integriteit en auditcomité.”

Verhoogd toezicht

“De gemeente staat momenteel onder verhoogd toezicht. Dit betekent dat de gouverneur de aanbevelingen uit het rapport van nabij zal opvolgen met het gemeentebestuur. De gouverneur koppelt dan naar de bevoegde minister terug over de voortgang van de opvolging. Het gemeentebestuur Knokke-Heist zal nu alvast in alle sereniteit werken aan structurele oplossingen op basis van de aanbevelingen van Audit Vlaanderen. Een forensische audit is een geheim document, dus over de inhoud van het dossier mag het bestuur niet extern communiceren” (MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier