Vleteren werkt samen met Ieperse muziekacademie

© RVL
© RVL
Redactie KW

De gemeenteraad van Vleteren besliste woensdagavond om in de toekomst samen te werken met de Ieperse muziekacademie. De beslissing kwam op verzoek en initiatief van de lokale harmonie Sint-Cecilia.

De huidige Vleterse Muziekschool is een volledig privaat initiatief, georganiseerd door de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Oostvleteren met het doel om jonge muzikanten te rekruteren. Enkel de muziekinstrumenten worden aangeleerd die voor de muziekmaatschappij van nut zijn: trompet, hoorn, dwarsfluit, klarinet, saxofoon,… .

De bestaande Vleterse Muziekschool probeert zo goed mogelijk de opleiding van de officiële muziekschool te benaderen. De opleiding wordt gegeven door afgestudeerden en laatstejaarsstudenten van het muziekconservatorium. Vanaf 9 jaar kunnen jongeren de lessen volgen mits betaling van het cursusgeld en/of huurgeld voor een instrument. De lessen vinden plaats op vrijdagavond en zaterdag.

Goedkoper

“Een samenwerking met een officiële muziekschool zou heel wat vergemakkelijken, zowel voor leerkrachten als voor leerlingen”, zegt burgemeester Stephan Mourisse (LVP).

De muzieklessen door de Ieperse academie zouden plaats hebben in het muzieklokaal in De Sceure in Oostvleteren. Ze zouden zich richten tot kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar, en zou opstarten op 1 september.

“We kozen voor een samenwerking met Ieper boven Poperinge, omdat het voor ons goedkoper uitkomt. We kregen ook de garantie dat de lessen hier in Oostvleteren blijven plaats hebben, en de leerlingen krijgen een grotere keuze aan instrumenten. Aan de overeenkomst is een kostenplaatje van 6.000 euro per jaar verbonden voor de gemeente”, zegt schepen Bram Coppein (LVP).

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.