Poperinge voorziet een miljoen euro voor herstel Ouderdomseweg: “Slecht weer en omleidingen verergeren situatie”

Burgemeester Christof Dejaegher bij de Ouderdomseweg. © MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

De Ouderdomseweg op het grondgebied Poperinge is dringend aan vernieuwing toe. Die wordt onmiddellijk na het bouwverlof volledig aangepakt en zal één miljoen euro kosten.

“De natte wintermaanden en het vele zware verkeer door de omleiding naar Reningelst verergerden de toestand sneller dan verwacht. En het blijft maar regenen. Van zodra de werken in de dorpskom van Reningelst afgelopen zijn, wordt de Ouderdomseweg aangepakt”, aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) tijdens de gemeenteraad van maandagavond. De gemeenteraad keurde het bestek eenparig goed.

De werken worden geraamd op ongeveer 1.001.301 euro. Als de dorpskernvernieuwing in Reningelst verder loopt zoals gepland, kunnen de werken aan de Ouderdomseweg na het bouwverlof starten. De vernieuwing zou ongeveer drie maanden duren. Oorspronkelijk was voorzien die werken pas uit te voeren in 2025-2026. “Een dure, en onverwachte meeruitgave voor deze legislatuur”, zei de burgemeester nog.

Fundering en bovenbouw

In een eerste fase worden de delen van de Pastoorstraat tot de Busseboom en van de Busseboom tot de Sint-Jansstraat vernieuwd. Zowel de fundering als de bovenbouw worden heraangelegd. In de Ouderdom en de Busseboom zelf zijn extra rioleringswerken nodig, tot aan de Pastoorstraat. Die komen in een volgende fase aan bod, na een voorbereidende studie.

Christine Verdonck (Bewust) vroeg om fietssuggestiestroken te voorzien. Volgens de burgemeester zijn die niet mogelijk langs een dergelijke weg. Maar hij stelde wel dat fietspaden in de toekomst mogelijk zijn.

De Sint-Pietersstraat (een landelijke weg van 4 kilometer) in de onmiddellijke omgeving wordt vanaf de tweede helft van mei volledig vernieuwd.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier