N-VA Wevelgem maakt kandidaten op tweede en derde plaats voor de gemeenteraad bekend

Luc Vanderhaeghe. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Op de lijst van de N-VA Wevelgem voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober staat Heidi Craeynest op de tweede plaats, Luc Vanderhaeghe zal de kiezer terugvinden op de derde plaats. Beiden zijn gemeenteraadslid. Eerder maakte de N-VA bekend dat Filip Daem lijststrekker wordt.

“Onder onze lijsttrekker kiezen we voor twee ervaren sterkhouders”, zegt voorzitter Dominique Geenens. “Heidi nam in 2018 een eerste maal deel aan de verkiezingen. Een logische stap naar de politiek gelet op haar sociaal geëngageerd karakter : mensen ontmoeten, mensen kennen en mensen helpen.”

“Ze heeft zich ontpopt tot een bijzonder actief gemeenteraadslid, constructief waar mogelijk, maar kritisch als het moet. Heidi is lid van de politieraad, van de gemeenteraadscommissies vrije tijd en grondgebiedszaken. Lokale economie, mobiliteit, onderwijs, vrije tijd, integratie en gelijke kansen zijn thema’s die haar nauw aan het hart liggen.”

Heidi is zelfstandig zaakvoerster van Avenue Plus damesmode en baat samen met haar partner afhaaltraiteur Kip & co in de Kortrijkstraat uit. Ze is bestuurslid van Unizo Wevelgem en is op school vrijwilliger als fruitouder.

Heidi Craeynest.
Heidi Craeynest. © GF

Luc Vanderhaeghe uit Moorsele is sedert begin 2022 gemeenteraadslid. Als landbouwer op rust heeft hij bijzondere interesse voor het milieu en ruimtelijke ordening. “Het behoud van landbouwgrond met goed onderhouden landelijke wegen en afsteekstroken is voor hem cruciaal, bossen uiteraard ook maar dan wel op de juiste plaats”, zegt de voorzitter.

Luc is een ex-voetballer. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Club Brugge en was jarenlang centrale verdediger bij Eendracht Wervik in de toenmalige derde nationale. Nadien verdedigde hij de kleuren van KSV Moorsele. Luc is voorzitter van de Carlton-bikers en zet zich samen met zijn vrouw Carine Lambrecht in als vrijwilligerswerker in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moorsele.