Dieter Vanovertveldt van vlasbedrijf Debruyne is nieuw raadslid in Ardooie voor Groep 82

Dieter Vanovertveldt legde maandagavond 23 oktober de eed af als nieuwe gemeenteraadslid voor Groep 82. © Stefaan Beel

Dieter Vanovertveldt legde maandagavond 23 oktober de eed af als nieuw gemeenteraadslid in Aardooie voor Groep 82. Hij komt in de plaats van burgemeester Karlos Callens die op zondag 8 oktober overleed. De gemeenteraad keurde ook het negatief advies over het ontwerp van het GRUP Ventilus goed.

Na het overlijden van burgemeester Karlos Callens gebeuren er uiteraard enkele verschuivingen in de gemeenteraad en schepencollege. Eerste schepen Krist Soenens is momenteel dienstdoend burgemeester. De leden van Groep 82 kozen Véronique Buyck als nieuwe burgemeester, maar die moet nu eerst nog wachten op haar benoeming door gouverneur Carl Decaluwé, die momenteel met een West-Vlaamse delegatie in China zit. Huidig gemeenteraadsvoorzitter Hein Defour neemt dan de schepenbevoegdheden van Véronique Buyck over en Dieter Vanovertveldt wordt het nieuwe gemeenteraadslid voor Groep 82.

Geëngageerd

Dieter is 42 jaar en woont sinds 2009 in de Pittemsestraat in Ardooie. Hij is de man van Geneviève Debruyne en de vader van Suzanne (15), Claire (13) en William (10). Hij is zaakvoerder van vlasbedrijf Debruyne. “Ik werd in oktober 2012 lid van Groep 82”, zegt Dieter. “Wijlen burgemeester Karlos Callens vroeg me toen of ik op zijn lijst wilde staan voor de toenmalige gemeenteraadsverkiezingen en ik heb dan ook toegezegd. In 2018 stond ik opnieuw op de lijst op de 18de plaats en nu ben ik effectief gemeenteraadslid. Ik was altijd al geïnteresseerd in politiek, ook in de gemeentepolitiek. Ik ben ook wel geëngageerd. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 zal ik ook op de lijst van Groep 82 staan.”

Negatief advies

Het schepencollege besliste formeel negatief advies in te dienen tegen het ontwerp van het GRUP Ventilus. De gemeenteraad nam unaniem de inhoud van de door het gespecialiseerd advocatenbureau onderbouwd bezwaarschrift volledig over. “Ardooie wordt hard getroffen door de door Elia en de Vlaamse overheid geplande nieuwe hoogspanningslijn”, zegt schepen Véronique Buyck (Groep 82). “Maar liefst 31 woningen worden er rechtstreeks door getroffen. Als je dan de gevolgen in een straal van 200 meter rond de nieuwe hoogspanningslijn bekijkt, dan gaat het voor onze gemeente over een veelvoud van gezinnen die getroffen worden. Het Ventilus-traject moet er voor ons ondergronds komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier