De vakantie van burgemeester Kurt Windels: “Liefhebber van Spanje”

Kurt Windels tijdens zijn vakantie in Corsica. (repro FODI)
Kurt Windels tijdens zijn vakantie in Corsica. (repro FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

“We zijn er nog niet aan uit waar we met vakantie gaan. Eerst dachten we aan Tenerife, maar daar is het weer een rode zone. Het wordt nu wellicht de Ardennen of midden-Frankrijk”, zegt burgemeester van Ingelmunster Kurt Windels.

Vorig jaar verbleef Kurt Windels met zijn echtgenote Ina Cool en de tweeling Rien en Bob tien dagen in Corsica. “Toen heb ik in mijn vakantie meer gebeld dan gerust. Er was dan net een opflakkering van corona uitgebroken. Of ik nu nood heb aan vakantie? Ik doe graag mijn job en heb daar voorlopig geen last van. Het is wel tof om eens een periode iets anders te doen, samen met het gezin. Tijdens mijn vakantie blijf ik alles in mijn gemeente opvolgen. Dat nadien doen, vergt te veel tijd. Mijn gsm heb ik dus bij de hand. Die is precies vergroeid met mijn hand”, lacht de burgemeester, die voorlopig nog geen vakantieplek heeft vastgelegd.

Ardennen of Frankrijk

“We zijn al duizend keer veranderd. We zijn er nu nog niet uit. We zouden naar Tenerife gaan, maar daar is het opnieuw zone rood. Het is wel de bedoeling dat we op een deftige manier en zonder stress op vakantie gaan. Nu denken we aan de Ardennen of midden-Frankrijk, maar niets staat al vast. Voor één keer geen hotel, misschien een vakantiehuisje. De tweeling zegt dat de vakantie niet te lang mag duren. Vroeger trokken we veertien dagen naar dezelfde bestemming, nu is voor hen één week al genoeg. Misschien combineren we een kortere vakantie eens met een citytrip naar Parijs, want daarvoor is er hier wel interesse.”

“Lekker eten vind ik belangrijk, zonder dat het gastronomisch moet zijn. Voor de kinderen is een zwembad dan weer een must. Mijn favoriete bestemming? Een tweetal jaar geleden reisden we naar Sevilla en Andalusië. We deden ook al eens een citytrip naar Porto. Dat is ook een leuke regio. Ik begin liefhebber te worden van Spanje. Ik begrijp de bevolking wel niet, maar dat is niet zo belangrijk.” (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten