De vakantie van burgemeester Francesco Vanderjeugd: “Op pad met de mountainbike”

Frecesco Vanderjeugd. (foto JCR)
Frecesco Vanderjeugd. (foto JCR)
Redactie KW

Burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD) spendeert een stuk van zijn vakantie op de fiets. Vanaf 16 juli doorkruist hij België op de mountainbike. Daarnaast plant de burgervader tijdens de vakantiemaanden geregeld een weekendje in zijn buitenverblijf in Watou en trekt hij in augustus een week naar Spanje.

“Sedert ik per fiets naar Lisieux en Lourdes reed, heb ik de smaak voor het reizen per fiets goed te pakken”, vertelt burgemeester Vanderjeugd. “Dit keer wordt het evenwel geen gewone fietstocht, maar een tocht op de mountainbike. Samen met een vriend start ik op 16 juli in Brugge voor onze 580 km lange ‘Dwars door België’ mountainbiketocht. We kiezen er daarbij voor om offroad te fietsen. De tocht gaat richting Arlon, waar we 5 dagen later hopen aan te komen. Steven Demyttenaere, een Stadenaar die competitief aan langeafstandsmountainbike doet, rijdt dezelfde route, maar start een dag later. Normaal zal het voor hem geen probleem worden om ons in te lopen. Voor de tocht heb ik ook niet echt getraind, op een paar fietsritjes na. Het is overigens ook niet de bedoeling om door het landschap te crossen, maar er van te genieten. Overnachten doen we langs ons parcours.”

Watou

“Verder trek ik in augustus ook nog voor een week naar Spanje”, gaat de burgemeester verder. “Bedoeling van die trip is puur rusten. Daarnaast hoop ik tijdens het weekend geregeld naar mijn buitenverblijf in Watou te kunnen trekken. Watou is enorm rustig. In mijn tuin is het echt de totale rust. Ook werken in de tuin bezorgt me er een enorme rust. Mijn buitenverblijf omschrijf ik als mijn Camp David. Ook de afstand naar huis is ideaal. Op amper drie kwartier sta ik in Staden. Als er iets voorvalt ben ik dus behoorlijk vlug ter plaatse.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.