De vakantie van burgemeester Peter Roose: “In eigen tuin”

Burgemeester Peter Roose. (foto MVO)
Burgemeester Peter Roose. (foto MVO)
Redactie KW

Concrete vakantieplannen voor deze zomer zijn er niet ten huize van burgemeester Peter Roose, maar dat vindt hij echt niet erg. Als het mooi weer is, kan de burgemeester genieten van zijn tuin in Veurne en voelt hij zich als God in Frankrijk.

“In de zomer blijven we in principe met het gezin thuis. Er is trouwens deze zomer een vernieuwd uitgebreid stedelijk zomerprogramma waardoor we ons zeker niet zullen vervelen. Het initiatief van de Reddy Keukens Zomerarena kreeg alvast positieve reacties, en heel wat Veurnse verenigingen en externe organisaties gingen erop in om een activiteit of voorstelling te boeken. Daarnaast is het aanbod fiets- en wandelroutes heel ruim en kunnen we verkoeling zoeken op warme zomerdagen op de vijver van het Vaubanpark. Vorige zomer was dat een succes bij alle waterratten en bij de kajak- en supliefhebbers.”

“Nieuwe vakantieplannen voor ons gezin zijn er pas voor Pasen 2022. Natuurlijk hebben mijn gezin en ik behoefte aan noodzakelijke rust deze zomer, want de afgelopen maanden waren regelmatig hectisch. We zullen die rust thuis moeten inbouwen. Persoonlijk vind ik die in onze stadstuin, die nu al mooi in bloei staat. Maar de zomervakantie biedt ook de mogelijkheid om de tuin wat op te knappen en waar nodig wat bij te snoeien. Een beetje handenarbeid is een fijne afwisseling en brengt ook rust in het hoofd. Vaak is het ook een inspiratiebron voor nieuwe ideeën. Bij een warme avondzon en een koel drankje is het dan absoluut genieten van de verrichte arbeid. Dan voelt men zich als God in Frankrijk, ook thuis.”

Coronakilootjes

“Verder heb ik me ook voorgenomen om deze zomer wat te werken aan de lichamelijke conditie door wat meer te bewegen. Het urenlang stilzitten achter een pc-schermpje voor de verschillende – of soms gelijktijdige – Teams- of Zoom-vergaderingen hebben immers wat extra coronakilootjes opgeleverd. Die hoop ik deze zomer echt wel kwijt te spelen!” lacht de burgemeester. (MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.