De vakantie van burgemeester Lieven Huys: “Rust opzoeken in Denemarken”

Lieven Huys. (foto Nele)
Lieven Huys. (foto Nele)
Redactie KW

Burgemeester van Wingene Lieven Huys zijn vakantieplannen zijn rond. Hij koos voor een tiendaagse vakantie naar Denemarken. “Ik kijk vol verlangen uit naar onze reisbestemming. De rust na een intense periode is meer dan welkom.”

“Op 22 juli vertrek ik samen met mijn echtgenoot Brigit Wallecan en mijn jongste zoon Laurens (14) op reis naar Denemarken. Mijn andere twee zonen, Lander en Robbe, trekken mee op kamp met de Chiro en nemen de taak als leiders op hen. Het wordt een tiendaagse autovakantie waarbij we op rondreis gaan door het land. We bezoeken het vasteland en de aanpalende eilandjes. Het land fascineert Brigit, mijn jongste zoon wilde dolgraag een bezoekje brengen aan Legoland en ikzelf ben geboeid door de vele havens en het vervoer met de overzetboten. Die interesse komt deels door mijn job bij Degroote Trucks. Steevast doen we de toeristische Margrietroute met de auto en dit dwars door ons vakantieland. In Denemarken kan je tal van prachtige landschappen en unieke gebouwen vinden, dus het wordt genieten.”

Lieven legde op 8 januari de eed af. Hij werd dus burgemeester midden in de coronaperiode en vakantiedagen inlassen, gebeurde niet.

“Ik kijk echt uit naar onze vakantie. De rust kan ik gebruiken, want slechts één dag, de dag van mijn eedaflegging, werkte ik niet. De coronadrukte was groot en ik beleefde dit als een intense periode. Gelukkig gaat alles de goede kant uit en kunnen we eindelijk spreken van goede versoepelingen. Naast onze tiendaagse reis zal ik genieten van ons mooie Wingene en de gemeentelijke activiteiten. Het evenementenplein is een mooi geheel dat voor ontspanning kan zorgen, ik kijk ook uit naar de wielerkoersen, de reuzenstoet binnen de Bruegelfestiviteiten, het parkconcert in Zwevezele en noem maar op. Ik ben ervan overtuigd dat elke inwoner nood heeft aan een stralende zomer vol zon en veel plezier.” (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten