CD&V Waregem stelt volledige verkiezingslijst voor: “We willen de stad verder succesvol besturen”

Op de Gaverbeekhippodroom presenteerde de Waregemse afdeling van CD&V zondagmiddag alle 33 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. © PNW
Pieterjan Neirynck
Pieterjan Neirynck Medewerker KW

Op de Gaverbeekhippodroom presenteerde de Waregemse afdeling van CD&V zondagmiddag alle 33 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De partij, die de absolute meerderheid verdedigt, kiest voor een mix van ervaren rotten en nieuwe gezichten.

Op 13 oktober staat er heel wat op het spel voor CD&V Waregem. De christendemocraten verdedigen een absolute meerderheid van twintig zetels op een totaal van 33. Het is al een tijdje bekend dat huidig schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie, de lijsttrekker, burgemeester Kurt Vanryckeghem hoopt op te volgen. De tweede plaats wordt ingenomen door fractieleider Margot Desmet. In oktober, exact één jaar voor de stembusslag, stelde de partij al een rits nieuwe kandidaten voor.

Nu is de lijst compleet. De volledige partij blies afgelopen zondag verzamelen in Hippologgia, het feestzalencomplex op de Gaverbeekhippodroom. De kandidatenlijst is een mix van bekende sterkhouders en nieuwe, ambitieuze mensen. “Het is belangrijk dat de Waregemnaar zich in onze lijst kan herkennen en gelooft in de mensen die wij naar voor schuiven. Zonder twijfel kan ik zeggen dat het één voor één mensen zijn die enorm veel goesting hebben om hun schouders te zetten onder het Waregem van morgen”, zegt voorzitster Marie-Charlotte Schurmans.

14 nieuwkomers

Op de lijst staan veertien nieuwkomers, van wie leerkracht Marie Van Tieghem (40), coördinator export Tina Billiet (43), ondernemer-opticien Hans Maddelein (57), exportmanager Maxim De Vriese (47) en ombudsman Youssef Errady (36) eerder al voorgesteld werden. De andere nieuwe Waregemse gezichten zijn werfleider Cindy Besard (27), studente Merel Vandenbogaerde (20), brandweerman Benito Mahieu (46) en Roel Vanderauwera (34), kok in campus Hemelvaart.

Lisa Bekaert (27), financieel expert bij Bpost en schoondochter van afscheidnemend schepen Jo Neirynck, maakt haar debuut als kandidaat uit Sint-Eloois-Vijve. Uit Desselgem zijn dat management assistant Ann-Sophie Kindt (40), Hellofresh-bezorger Stijn Dejager (36) en marketeer Michelle Desmet (28). Marie Werbrouck (26), commercieel manager bij SV Zulte Waregem, is een nieuw gezicht uit Beveren-Leie.

Van het bestaande schepencollege komen schepenen Rik Soens, Pietro Iacopucci, Philip Himpe, Maria Polfliet en Joost Kerkhove opnieuw op. Burgemeester Kurt Vanryckeghem neemt afscheid, maar neemt de plek van lijstduwer in.

Tot slot presenteren Kim Deplancke, Charka Dewaele, Anneke Vanheusden, Jan De Graeve, Cindy Vanhoutte, Sven Goethals, Véronique Amez, Jochem De Brandt, Koen Delie, Marc Vercruysse en Kathleen Ravelingien zich aan de Waregemse kiezer. Zij zijn gemeenteraadslid of lid van het bijzonder comité, of stonden bij de vorige verkiezingen al op de CD&V-lijst.

Evenwichtige lijst

“Als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester ben ik heel fier op deze lijst, die evenwichtig samengesteld is”, zegt Kristof Chanterie. “De kandidaten wonen mooi verspreid over Groot-Waregem en de leeftijd varieert mooi tussen 20 jaar en 70 jaar, met onze mater familias Kathleen. Ik ben ervan overtuigd dat deze lijst representatief is voor de bevolking en in staat is om Waregem de komende jaren succesvol verder te besturen.”

De komende maanden gaat CD&V sleutelen aan een gedetailleerd verkiezingsprogramma, waarvoor de Waregemnaar input mag leveren, klinkt het.

De volledige lijst:

1. Kristof Chanterie (52 jaar, Waregem)

2. Margot Desmet (31 jaar, Waregem)

3. Pietro Iacopucci (47 jaar, Beveren-Leie)

4. Kim Deplancke (39 jaar, Desselgem)

5. Charka Dewaele (48 jaar, Sint-Eloois-Vijve)

6. Philip Himpe (56 jaar, Waregem)

7. Anneke Vanheusden (43 jaar, Waregem)

8. Jan De Graeve (52 jaar, Waregem)

9. Cindy Vanhoutte (42 jaar, Sint-Eloois-Vijve)

10. Sven Goethals (34 jaar, Waregem)

11. Cindy Besard (27 jaar, Waregem)

12. Hans Maddelein (57 jaar, Waregem)

13. Véronique Amez (58 jaar, Sint-Eloois-Vijve)

14. Marie Van Tieghem (40 jaar, Beveren-Leie)

15. Tina Billiet (43 jaar, Beveren-Leie)

16. Ann-Sophie Kindt (40 jaar, Desselgem)

17. Jochem De Brandt (32 jaar, Waregem)

18. Benito Mahieu (46 jaar, Waregem)

19. Koen Delie (54 jaar, Waregem)

20. Marc Vercruysse (69 jaar, Beveren-Leie)

21. Stijn Dejager (36 jaar, Desselgem)

22. Youssef Errady (36 jaar, Sint-Eloois-Vijve)

23. Maxim De Vriese (47 jaar, Waregem)

24. Lisa Bekaert (27 jaar, Sint-Eloois-Vijve)

25. Merel Vandenbogaerde (20 jaar, Waregem)

26. Roel Vanderauwera (34 jaar, Waregem)

27. Michelle Desmet (28 jaar, Desselgem)

28. Marie Werbrouck (26 jaar, Beveren-Leie)

29. Kathleen Ravelingien (70 jaar, Waregem)

30. Joost Kerkhove (63 jaar, Sint-Eloois-Vijve)

31. Maria Polfliet (64 jaar, Waregem)

32. Rik Soens (61 jaar, Beveren-Leie)

33. Kurt Vanryckeghem (58 jaar, Waregem)