Brgemeester Koenraad Degroote: “Ik blijf met plezier in eigen regio”

Koenraad Degroote geniet van een zomer in eigen Wakken. (foto TVW)
Koenraad Degroote geniet van een zomer in eigen Wakken. (foto TVW)
Redactie KW

Burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) brengt zijn vakanties met plezier door aan de eigen Costa Pelousa. “Mijn laatste vakantietrip die naam waardig dateert allicht van vijftien jaar geleden.”

Toen ging de burgervader zijn zus opzoeken die in Andorra woont. “Ik weet nog goed dat een collega uit het gemeentebestuur me toen opbelde in mijn hotel voor een probleem waarvoor men het ook nodig achtte om een schepencollege te beleggen. Achteraf bleek het allemaal best mee te vallen”, lacht de burgemeester, die een à twee keer per jaar zijn zus over de vloer krijgt in Wakken.

Korte citytrips

“Tijd vrijmaken voor een reis is niet eenvoudig als je een politieke functie hebt. Een dagje zee met kameraden lukt nog wel in de zomer en tweejaarlijks ga ik in het weekend van Hemelvaart op citytrip met collega’s uit het bestuur van sociale bouwmaatschappij Mijn Huis. Ik geloof dat we al naar Berlijn, Lyon en Rome reisden, maar nooit langer dan drie nachten.”

Toeristische regio

De burgemeester boekt dus geen reizen om van de zomer te genieten. “Ik probeer een viertal keer per week te zwemmen, we ondernemen al eens een fietstochtje en pikken af en toe een terrasje mee. Maar zeg nu zelf: onze mooie regio zit de laatste jaren serieus in de lift op toeristisch vlak. Denk maar aan de grote populariteit van onze eerste bloesemwandeling in het voorjaar. Ik hoef echt niet ver weg voor enkele leuke vakantiedagen.” (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten