Kleindochter van ereburgemeester verlaat CD&V 4.0 Kortrijk

Annemieke Lambrecht (vijfde van rechts) stapt op bij CD&V 4.0. © JVGK
Axel Vandenheede

Na Evelyne Raepsaet haakt met Annemieke Lambrecht opnieuw een kandidate af bij CD&V 4.0.

De kleindochter van de gewezen Kortrijkse burgemeester Ivo-Jozef Lambrecht stelt in een korte mededeling dat het om een weldoordachte keuze gaat. Ze wil echter niet in detail treden waarom ze haar kandidatuur intrekt.

Annemieke toonde zich tot voor kort nochtans heel gedreven: ze nam samen met andere kandidates van CD&V 4.0 een aantal keer deel aan de ‘luisterronde’, die de afdeling organiseerde. Daarbij gingen ze langs bij allerlei verenigingen.

Twee van de acht

Eind maart stelden toen nog CD&V Kortrijk en Turbo Kortrijk – nu CD&V 4.0 – samen acht nieuwe vrouwen voor zonder politieke ervaring. Een tijdje geleden stapte Evelyne Raepsaet al op uit onvrede (ze is intussen lid van het team rond Nicolas Beugnies, kandidaat voor Team Burgemeester) en nu volgt dus ook Annemieke Lambrecht haar voorbeeld…

Eerder al werd duidelijk dat boegbeelden Franceska Verhenne, Lieven Lybeer en Stefaan Bral niet meer op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen staan. Ook Yann Mertens, fractieleider van CD&V in de Kortrijkse OCMW-raad, stelt zich niet langer verkiesbaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.