Mooi en meedogenloos: Elisabet is de Mol 2019

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Vanavond kwam eindelijk het antwoord op de vraag die ons al wekenlang bezighield. Tijdens een werkelijk adembenemende finale kwam de Mol bovengronds en ontving de winnaar een dikke vette cheque waar 34.050 euro op vermeld stond. Bas uit Gits was de kandidaat die met lege handen achterbleef, maar kon terugblikken op een fantastisch avontuur!

We kregen een finale uit de duizend met twee afsluitende opdrachten waar de finalisten elkaars steun nodig hadden om te slagen en alsnog extra geld te verdienen. Eerst was er het karaokespel met Axel (liggend op een massagetafel) en vooral Elisabet, die bewezen mooi toonvast te kunnen zingen, terwijl Bas eerder een kat met darmklachten achterna deed, zo vals!

Mooi en meedogenloos: Elisabet is de Mol 2019

Vervolgens was er een opdracht à la Tom Cruise tijdens ‘Mission Impossible’. Met zuignappen langs een muur lopen om daarna het gevecht aan te gaan tegen drones en ontploffende kokers. Zowel Bas, als Axel, wisten natuurlijk dat Elisabet eerder tegen- dan meewerkte, dus heel veel geld kwam er niet meer bij.

Mooi en meedogenloos: Elisabet is de Mol 2019

Op het eind van de aflevering was het tijd voor de eliminatie, het allesbeslissend duel waar Axel zich tot winnaar kroonde en Bas spijtig genoeg in het zand beet. Beiden hadden de juiste persoon, knappe blondine Elisabet, in het vizier, maar er kan er maar eentje winnen.

Mooi en meedogenloos: Elisabet is de Mol 2019

De saboteur is dus ontdekt en volgende week krijgen we in een allerlaatste aflevering tekst en uitleg tijdens een gezellige samenkomst. Spoedarts Elisabet was tot net voor de finale mijn hoofdverdachte, maar spijtig genoeg veranderde ik daarna toch het geweer van schouder. Ik richtte mijn pijlen op headhunter Bas, terwijl wetenschappers al lang hebben ontdekt dat de eerste gedachte vaak de beste is. Een wijsheid die ik voortaan beter zal toepassen, beste lezer!

De Mol: Elisabet (33), spoedarts

Mooi en meedogenloos: Elisabet is de Mol 2019

De emotionele en intelligente Elisabet Haesevoets liet zich opmerken met enkele handelingen waar ze echt geld won voor de groep (Silent disco, …), maar vaak was het net niet. Ideaal als Mol natuurlijk! De spoedarts gaf zich volledig tijdens de avataropdracht waarop familie kon worden overgevlogen. Ze gaf op dat moment niets om het geld en ging voluit om haar man Michaël naar Vietnam te laten overvliegen! Ze gaf zelfs openlijk toe, voor het oog van de camera, dat ze de Mol was! Dat had ons toch moeten wakker schudden!

Was Elisabet een goede Mol? Absoluut! Je moet het toch maar doen om mee in het avontuur te stappen als onvoorbereide Mol! Er werd dan wel 34.050 euro verdiend, er ging ook meer dan 50.000 euro verloren!

De winnaar: Axel (40), piloot

Mooi en meedogenloos: Elisabet is de Mol 2019

We wisten al van vorige zondag dat piloot Axel een snelle invuller is tijdens de eliminaties! Met dit bijkomend voordeel kroonde hij zich tot verdiende laureaat van dit seizoen. Ongetwijfeld zal hij, door af en toe zelf te mollen, enkele kandidaten naar huis hebben gespeeld. Daar leren we volgende week ongetwijfeld meer over.

De verliezend finalist: Bas (32), headhunter

Mooi en meedogenloos: Elisabet is de Mol 2019

Zo spijtig voor onze West-Vlaming dat hij zich niet tot opvolger van Lloyd, de winnaar van vorig seizoen, kon kronen. Hij gaf zich volledig en we onthouden vooral zijn ballonnen tijdens de opdracht met de steen (welke steen?), samen met Joeri en Bruno.

Mooi en meedogenloos: Elisabet is de Mol 2019

Volgende week zullen we zien waar en hoe Elisabet nu juist gemold heeft. Dit wordt een aflevering om naar uit te kijken, want dan komen alle 10 kandidaten nog eens samen! Dit seizoen was het strafste seizoen van ‘De Mol’ ooit op Vier! Originele opdrachten die perfect in beeld werden gebracht, een hele leuke groep, een betoverend Vietnam, …

Mooi en meedogenloos: Elisabet is de Mol 2019

Mollengroetjes en tot volgende week met alle mollenstreken van Elisabet

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.