Mollenvanger Marc Denys neemt afscheid van winnares Jolien, Alina en de leuke groep

© gf
Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Een uniek Molseizoen, met een West-Vlaams accentje, kreeg tijdens de laatste aflevering een waardig slot. In plaats van een gezellige samenkomst in een chique restaurant kregen we een onuitgegeven reünie met iedere kandidaat in zijn/haar kot. Onze wekelijkse afspraak op zondag met al deze lachende gezichten gaan we echt missen! In mijn laatste artikel ga ik dieper in op enkele molacties en verborgen hints.

Om met de deur in huis te vallen: Alina was een héél straffe Mol. Slechts twee kandidaten kregen haar uiteindelijk in het vizier. Advocaat Bart en bankbediende Jolien kregen gaandeweg in de gaten dat de jongste van de groep de persoon was die de groep aan het belazeren was. Niet voor niets speelde dit duo dan ook de finale. Jolien bewees daar, moest het nog nodig zijn, haar onverzettelijkheid en scherpte door tijdens de ultieme eliminatietest maar liefst 30 op 30 te scoren, een absolute primeur voor het programma. Tijdens de slotaflevering vernamen we eveneens dat eerste afvaller Gilles ook een record deed sneuvelen door… geen enkele vraag goed te beantwoorden tijdens zijn eerste en enige eliminatietest.

Met open mond zaten alle kandidaten tijdens de reünie naar het scherm te staren. Met de ganse groep, elk in hun hokje, keken ze naar de ontknoping van De Mol. Als de dubbelrol van Alina onthuld werd, konden sommigen het nog steeds niet geloven. Christian was er tot op dat moment nog steeds rotsvast van overtuigd dat het Bart was, terwijl de fanatieke advocaat puur voor de overwinning ging. Sommige kandidaten zagen de Mol als een spelletje, een ‘Vlaanderen Vakantieland’, voor Bart daarentegen was het avontuur in het wondermooie Griekenland van voor de start al bittere ernst.

Mollenvanger Marc Denys neemt afscheid van winnares Jolien, Alina en de leuke groep
© gf

Er is al veel inkt gevloeid over Barts waanzinnig bod op de allereerste vrijstelling, maar de volledige waarheid is nog straffer! In de allerlaatste aflevering vernamen we dat hij eigenlijk echt alles over had voor de vrijstelling. Zijn plan voor de perfecte hold-up op de groepspot kreeg opeens een knauw, toen de geldklok achteruit begon te tellen. Toen de teller op 15.000 euro sloeg en hij totaal nog geen aanstalten maakte om af te klokken, was Bart voor één keer niet bij de pinken en had hij niet door dat 15.000 euro het maximum te bieden bedrag was. Enkel een interventie van Alina hield Bart bij de les, waardoor hij snel aftikte op 10.200 euro.

Mollenvanger Marc Denys neemt afscheid van winnares Jolien, Alina en de leuke groep
© gf

Kandidaat Bart heeft in de eerste aflevering zich meteen populair gemaakt door ?10.200 te bieden voor de vrijstelling. Wat wij nu weten, is dat hij eigenlijk veel meer wou bieden.

Jullie mollenvanger had Alina op tijd ontmaskerd, maar wie echt héél aandachtig naar alle afleveringen keek, kon al van bij de start ontdekken dat de studente logopedie de saboteur was. Tijdens de opener van het seizoen hoorden we het nummer ‘The Sound of Silence’, de klassieker van Simon & Garfunkel. Alina was de enige die niets zei (het geluid van de stilte) toen ze te horen kreeg van Gilles De Coster dat ze mee mocht naar Griekenland.

Mollenvanger Marc Denys neemt afscheid van winnares Jolien, Alina en de leuke groep
© gf

Toen Alina enkele afleveringen terug uit het vliegtuig sprong was gans tv-kijkend Vlaanderen er getuige van dat ze luidkeels verkondigde de Mol te zijn. Vooraleer je straks je huisarts opbelt voor een grondige check-up, voeg ik er snel aan toe dat haar kreet in de aflevering achterstevoren werd afgespeeld.

Wie een mondje Russisch kan spreken had al kunnen uitdokteren dat je met de eerste letters van de woorden die de voice-over uitsprak bij iedere aflevering ook iets bij elkaar kon puzzelen. Na 8 afleveringen kwam je dan aan het woord ‘KINNEMZI’ en als je dat omdraait krijg je het woord ‘IZMENNIK’. En laat dit woord nu net het Russisch woordje zijn voor ‘VERRADER’. Een ‘duidelijke’ verwijzing naar de roots van Alina.

Mollenvanger Marc Denys neemt afscheid van winnares Jolien, Alina en de leuke groep
© gf

Eerlijk, zelfs jullie mollenvanger hoort het in Keulen donderen bij zo’n hints. Maar… ik had Alina dus wel door nog voor de finale begon, gewoon door de opdrachten en haar gedrag extra in de gaten te houden. Alina vond een mooie combinatie tussen gedurfde molacties en subtiel stokken in de wielen steken. Het codewoord van Gilles De Coster (zopas) gaf ik al eerder mee, net zoals het rode scherm van Bart tijdens de speciale eliminatie met vuurwerk. Ook voor de gewone kijker is en blijft de Mol dus op te sporen, laten we daar moed uit putten voor een volgende editie.

Mollenvanger Marc Denys neemt afscheid van winnares Jolien, Alina en de leuke groep
© gf

Ik wens je tot slot, lieve lezer, nogmaals te bedanken voor al die vriendelijke reacties via sociale media en om trouw mijn artikels te lezen! Ik vond het echt een eer om voor jullie en KW de mollenvanger van dienst te zijn en hopelijk tot volgend seizoen!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.