Kevin De Bruyne blikt vooruit op de match tegen Italië

Onze West-Vlaamse Kevin De Bruyne – zelf een ex-voetballer – laat zijn licht schijnen over de Rode Duivels. Vanavond spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Italië.

Wilmots lijkt te denken : wie maak ik nu mijn patron ? Kevin De Bruyne of Eden Hazard ? © BELGA

Het artikel van vorige week in jullie krant en op de site leverde me heel wat leuke reacties op. Ik baat hier samen met mijn vrouw Anke de gelijknamige tearoom/bakkerij in Middelkerke uit en we verkopen hier ook De Zeewacht. Ook in mijn vroegere thuishaven Lendelede werd het artikel gretig gelezen.

Vanavond zal ik de wedstrijd buitenshuis volgen. Ofwel trek ik naar Oostende op de Wellington-baan ofwel in een café in de straat waar we wonen. Ik wil wat genieten van de ambiance, ik heb al kunnen verkrijgen dat ik morgenvroeg niet van dienst ben… Met vaderdag waren het hier ook erg drukke dagen in onze zaak.

“Italië heeft geen vedetten meer, maar onderschat ze aub niet”

Voor de match van vanavond verwacht ik een stug Italië. Echt vedetten heeft het team niet meer, maar onderschat ze aub niet. Het blijft een topland en verdedigen kunnen ze als geen ander.

Waarschijnlijk zal mijn naamgenoot op rechts uitgespeeld worden. Het zal vooral zaak zijn dat het samenspel met Hazard optimaal verloopt, ik heb de indruk dat ze het naast het veld wel met elkaar kunnen vinden. Nu ook nog op het veld. Mertens zal het dan weer moeten doen met een invalbeurt, maar hij kan dat ook goed, dat is niet iedereen gegeven.

Het resultaat in die eerste wedstrijd is niet onbelangrijk. Je verliest best niet, anders ben je meteen op achtervolgen aangewezen. Maar we moeten vertrouwen hebben in dit team. Er zit kwaliteit genoeg in.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.