KVO en de geweigerde licentie: er is nog ruimte, zo stond hier vorige week te lezen. We kunnen intussen melden dat het speelveld nog groter is geworden. Er was al informatie doorgesijpeld dat de mislukte besprekingen omtrent de schulden aan en de afbetaling van de tribune van Marc Coucke zijn hervat tussen PMG, de Amerikaanse groep die KVO onder voorwaarden heeft overgenomen en Alychlo, de investeringsmaatschappij van de ex-voorzitter van KVO. Intussen zou ook de kandidatuur van een nieuwe, buitenlandse investeringsgroep, voorgesteld aan burgemeester Bart Tommelein, concreet zijn.
Het engagement van de Oostendse burgemeester om te bemiddelen in het kwakkelende overnamedossier kwam overigens geen minuut te laat – het was niet 5, maar 2 voor 12, zo wisten bronnen dicht bij het dossier. Het was meteen voor heel Oostende bidden dat Tommelein er wel zou in slagen een vergelijk te creëren met Alychlo. Of het nu met PMG is of met de andere kandidaat, fair enough. Zoniet zijn er alleen maar verliezers. Dierckens, KVO, de stad Oostende en Coucke.
Tommelein moet eerst maar eens KVO en pas dan de hele kust redden
In die context was het persbericht dat KVO dinsdagavond plots verspreidde misschien wel een scharniermoment. “De club valt de licentie van Anderlecht en het licentiereglement niet meer aan. We willen ten volle focussen op ons eigen licentiedossier en de overnameonderhandelingen. Een akkoord sluiten met Alychlo en nv Stadion over de tribunehuur en de openstaande schulden is essentieel”, verwoordde voorzitter Dierckens het. De KVO-voorzitter bevestigde het nog telefonisch: beide partijen hadden de afgelopen maanden alles gezegd wat ze wilden zeggen. Ze hadden elkaar genoeg beschimpt dus. Het persbericht was geïnspireerd door de bijeenkomst van Dierckens met alle ex-KVO-voorzitters, uitgezonderd Peter Callant. Het was vooral een uitgestoken hand naar Coucke in de hoop dat Alychlo zich tegenover PMG inschikkelijker zou opstellen voor de schuldenlast – 6,2 miljoen euro + tribune. Indien dit lukt, winnen Dierckens en PMG. Volgens hén is die andere kandidaat trouwens niet concreet, een strogroep van Coucke om druk uit te oefenen. Maar als Tommelein wél overtuigd is van die andere kandidatuur, én hun bod volstaat wél voor Coucke (die zal Dierckens geen voorkeursbehandeling geven…), dan wordt de druk op de goedmoedige KVO-voorzitter wel heel groot.
Strijkt Coucke nog eens over zijn hart? Wie betaalt KVO-eigenaar Dierckens alsnog zijn verhoopte 2 miljoen euro? Of worden het toch alleen maar verliezers? Het is intussen 1 voor 12. Messieurs, faites vos jeux…. Eerst KVO redden en na de coronacrisis een herstelplan voor de kust. Succes, burgemeester!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier