Ik zie Italië Europees kampioen worden

De Rode Duivels. © BELGA
Yves Lampaert

Ik heb de wedstrijd tegen Italië gevolgd in Livigno, waar ik momenteel op hoogtestage ben. In het hol van de leeuw dus. Er was heel wat ambiance, want naast de renners waren er ook heel wat Italiaanse toeristen in het hotel aanwezig. Ik moet eerlijk toegeven dat wij, de Belgen, na afloop ontgoocheld zijn afgedropen. De sfeer was redelijk bekoeld. Van Italiaanse zijde was ploegleider Davide Bramati duidelijk in heel enthousiaste doen. Zoals we dat van hem gewoon zijn dus.

Over het algemeen denk ik dat de Belgen te weinig agressief speelden. Ik vond ze verre van overtuigend, al misten ze wel Eden Hazard en was De Bruyne niet in beste doen. Als je daar nu over nadenkt, begrijp je waarom hij toch wat terughoudend speelde.

Doku vond ik een meevaller tegen Italië. Ook Witsel speelde alweer een degelijke partij en De Bruyne is, zelfs als hij minder is, één van de beteren. De verdediging had het dan weer moeilijk. Ze werden op snelheid gepakt, al zal het tegen die scherpe Italianen niet simpel geweest zijn. Ik vond het vreemd dat Martinez op het einde niet Carrasco of Batshuayi erin bracht, want zij vinden toch makkelijk het doel. Nu ja, het zal voor de bondscoach nu vooral zaak zijn van enkele jonge spelers, zoals Charles De Ketelaere, hun kans te geven. Maar ik zou de ouderen niet meteen allemaal overboord kieperen. Een mix van jong en ervaren, dat heb je nodig.

Wat dit EK betreft: als de Italianen zo blijven verder spelen, zie ik hen Europees kampioen worden. En dan ga ik hier, vanuit Livigno, met plezier mee supporteren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.