Hazard kan in de tweede helft het verschil maken

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Yves Lampaert

Ik vertrek zondagavond met de auto naar het Italiaanse Livigno, waar ik me de komende weken op hoogte zal voorbereiden op het najaar. Normaal was het de bedoeling om al eerder deze week naar daar af te reizen, maar door een familiefeest kan ik zondag ten vroegste om 18 uur vertrekken, samen met ploegmaat Bert Van Lerberghe.

We zullen enkele uren rijden, ergens stoppen om te slapen en maandag in Livigno aankomen. Dat betekent dus dat ik de match van de Rode Duivels op de radio zal moeten volgen. Afgelopen maandag ben ik met mijn buurman en enkele lokale vrienden naar een café op de markt van Hulste gaan kijken. Het viel me op dat de Belgen het opnieuw moeilijk hadden in de eerste helft en pas na de rust erdoor kwamen. Dat heb je als je tegenstanders heel defensief spelen, in de hoop toch maar dat ene puntje te kunnen rapen. In de tweede helft komt het echter op conditie aan en schakelen gasten als De Bruyne en Hazard een versnelling hoger. En Lukaku uiteraard. Die heeft me al enorm bekoord.

Ik weet niet of ik Eden Hazard zondag zou laten starten. Dat hangt af van de tegenstander. Als dat niet zo’n sterke ploeg is, zou ik hem sparen voor de tweede helft. Hij is iemand die dan het verschil kan maken. Voorts vermoed ik dat Vertonghen en Carrasco weer in de basiself zullen komen. Thorgan Hazard ook, want Chadli vond ik een tegenvaller. Daarnaast hoop ik dat Dendoncker, de enige West-Vlaming in de WK-selectie, ook nog eens mag invallen, maar ik besef dat een basisplaats moeilijk wordt nu Witsel weer de oude lijkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.