Een dubbele ‘Mooi en meedogenloos’: Alina is de Mol 2020 en Jolien wint!

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Het doek is gevallen, we weten eindelijk het antwoord op de vraag die ons al wekenlang bezighield. De allerjongste deelnemer van de groep is de Mol! Tijdens een werkelijk adembenemende finale kwam de Mol bovengronds en ontving de winnaar een vette cheque van 22.835 euro. Jolien uit Ingelmunster won op een fantastische manier en in een schitterend kader de geldpot, terwijl advocaat Bart de kandidaat was die met lege handen achterbleef. Wat een mooie afsluiter van een fantastisch Grieks avontuur, een formidabel seizoen!

OPDRACHT 1: Griekse drachmes (900 euro verloren)

We kregen een finale uit de duizend met 2 afsluitende opdrachten waar de finalisten elkaars steun nodig hadden om te slagen om alsnog extra geld in de wacht te slepen. Voor de eerste opdracht, een geldspel, werd Alina opgesloten in een goed verluchte kamer, samen met een berg oude Griekse drachmes. Zij was de bankier, terwijl Jolien en Bart met volle overgave geld mochten consumeren. Door een telfout werd er niets verdiend, integendeel. De al magere buit werd nog wat verkleind met 900 euro.

Een dubbele 'Mooi en meedogenloos': Alina is de Mol 2020 en Jolien wint!

OPDRACHT 2: Kanaal van Korinthe (3.000 euro te verdienen, 1.500 euro behaald)

Het Kanaal van Korinthe is een kunstmatige waterweg in Griekenland en voor de makers van De Mol het ideale decor om dit seizoen passend af te sluiten. De moed van de 3 finalisten werd getest op een manier die je bijna niet voor mogelijk hield. Achterwaarts afspringen van 80 meter hoog en ondertussen luidop de laatste 4 woorden uitschreeuwen van een videoboodschap van het thuisfront, die je zojuist hebt gezien. Vervolgens schiet een medefinalist bordjes af, waarop die woorden vermeld staan.

Iedere kandidaat slaagde gedeeltelijk voor de opdracht, waardoor het definitieve bedrag van de pot op 22.835 euro kwam.

Een dubbele 'Mooi en meedogenloos': Alina is de Mol 2020 en Jolien wint!

Een dubbele 'Mooi en meedogenloos': Alina is de Mol 2020 en Jolien wint!

Op het eind van de aflevering was het tijd voor de eliminatie, het allesbeslissende duel. Doordat ze de 30 vragen als beste beantwoordde, kroonde Jolien zich tot winnares en beet Bart in het zand. Beiden hadden de juiste persoon, knappe blondine Alina, in het vizier, maar er kan er maar eentje winnen.

De saboteur is dus ontdekt en volgende week krijgen we in een allerlaatste aflevering tekst en uitleg. Als Mollenvanger voor KW ben ik trots en tevreden dat ik haar op tijd doorgrondde. Afgelopen weekend heb ik al een tipje van de sluier gelicht waar studente Alina allemaal gemold heeft, beste lezer! Veel leesplezier!

De Mol: Alina (20) – studente logopedie

Alina was opvallend onopvallend. Ze was iemand die meteen vertrouwen en sympathie opwekte. Tijdens de eerste afleveringen viel ze me totaal niet op, het ideale scenario voor een subtiele Mol.

Was Alina een goede Mol? Absoluut! Je moet het maar klaarspelen om succesvol, als jongste kandidaat, die zware en verantwoordelijke taak van Mol op jouw schouders te nemen! Nog nooit werd er trouwens zo weinig geld verdiend tijdens een seizoen.

Een dubbele 'Mooi en meedogenloos': Alina is de Mol 2020 en Jolien wint!

De winnaar: Jolien (25) – bankbediende

Jolien was een leuke kandidate, die Alina als eerste op de molradar kreeg! Ze dwarsboomde de Mol door tijdens de tweede aflevering, samen met Laure, te waken bij de doos van Pandora. West-Vlaanderen weeral eens boven!

Een dubbele 'Mooi en meedogenloos': Alina is de Mol 2020 en Jolien wint!

De verliezend finalist: Bart (43) – advocaat

Bart gaan we nooit meer vergeten. Onder het motto ‘het doel heiligt de middelen’ heeft de advocaat in elk geval het spel het meest beïnvloed met zijn gedrag en acties. Hij loog en bedroog (af en toe) en hij domineerde, maar vooral, hij vergat nooit te genieten. Zeker in Bart zag de Mol een ideale bliksemafleider dit seizoen!

Een dubbele 'Mooi en meedogenloos': Alina is de Mol 2020 en Jolien wint!

Dit seizoen was het strafste seizoen van ‘De Mol’ ooit op Vier! Originele opdrachten die perfect in beeld werden gebracht, een hele leuke groep, een betoverend Griekenland, …

Tot volgende week!

‘Ollemolle Mol’! Volg het bij ons op www.kw.be/ollemollemol

Mollengroetjes,

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.