De Mol in Vietnam: de ontmaskering van Martijn

© GF
Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Wie heeft er afgelopen week gedroomd van die reusachtige spin? Of nog eens gedacht aan Eva, die op het einde, bij de eliminatie, het rode scherm krijgt en… toch mag blijven? Zondag gaan we zien wat er nu juist gebeurt met die knappe advocate én wie het slachtoffer zal worden van een mogelijke verfbom. In tussentijd hou ik de wijze woorden van ploegbaas Joeri (sterk zijn is simpel zijn) in gedachten en help ik je met de verdere ontmaskering van Mol Martijn.

Na mijn vorige analyse kreeg ik heel veel reacties van lezers (bedankt daarvoor!) die me meldden dat het nooit Martijn kan zijn. Martijn Loosvelt, de 23-jarige jongeling uit Ooigem, is misschien wel één van de meest enthousiaste kandidaten ooit. Hij gaat overduidelijk voor het geld (en de overwinning) en ligt bovendien goed in de groep.

(Lees verder onder de poll)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Volgens mij kwam onze sympathieke West-Vlaming inderdaad aan de start als kandidaat, maar kreeg hij tijdens de eerste aflevering het misschien-scherm en werd hij daarna door Gilles De Coster uitgekozen als Mol!

Aflevering 3 – Roeien op de Ngo Dong rivier

We bijten de spits af met de roeiopdracht: vier kilometer roeien en onderweg kan er geld gewonnen worden voor de pot. Ieder duo kan 500 euro verdienen als binnen de twee uur de finish wordt bereikt, wat ook bij iedereen gebeurt! Hier kon de Mol niet echt saboteren.

De Mol in Vietnam: de ontmaskering van Martijn
© GF

Eerste addertje onder het gras: op elke boot vaart ook een plaatselijke roeister mee, die tot twee keer toe kan ingeschakeld worden (er gaat wel geld uit de pot dan). In tegenstelling tot de andere duo’s gaan Elisabet en Martijn aanvankelijk niet in op dit aanbod, met als resultaat dat ze van bij de start helemaal achteraan bengelen. Het is Martijn die dwarsligt en dan maar besluit harder te peddelen. Elisabet wordt zenuwachtig!

De Mol in Vietnam: de ontmaskering van Martijn
© GF

Tweede addertje onder het gras: wie het snelst de afstand aflegt, wordt beloond! Het winnende duo mag de komende nacht in een bed slapen, de tweede groep op een matras en de laatsten slapen op de grond. Martijn verwijt de andere duo’s een gebrek aan teamspirit, wat volmondig beaamd wordt door Elisabet.

De Mol in Vietnam: de ontmaskering van Martijn
© GF

Derde addertje onder het gras: onderweg kan extra geld verdiend worden door het pellen van pindanoten. Aangezien ze in laatste positie liggen, besluiten Elisabet en Martijn die zak met pindanoten niet eens mee te nemen. Ze laten als enige duo de kans na om extra geld te verdienen.

De Mol in Vietnam: de ontmaskering van Martijn
© GF

Vierde addertje onder het gras (addertjes genoeg in Vietnam): op het keerpunt van hun roeitocht, na twee kilometer dus, vinden alle duo’s de sleutel van hun bungalow en moeten ze kiezen welke extra kamergenoot (een geleedpotige, een zoogdier of een reptiel) ze willen nemen. Het gewonnen geld komt pas in de pot als de duo’s de hele nacht in hun bungalow blijven met hun gekozen dier!

De Mol in Vietnam: de ontmaskering van Martijn
© GF

Eén van de hoogtepunten van de aflevering: Elisabet voelt zich – bij het zien van dat bord – opeens echt tekortgedaan door de groep, aangezien ze als laatst aangekomen roeiduo het overgebleven dier krijgen, namelijk de slang.

De spoedarts is één van de leukste kandidaten, maar geconfronteerd met zoveel onrecht zijn we daaropvolgend als kijker getuige van een even korte als kletterende woede-uitbarsting! Zalige televisie! En alle begrip!

Aflevering 3 – De overnachting met de slang

Na die zware roeitocht en een lekkere maaltijd nestelen onze drie duo’s zich in hun slaapkamer, waar een kaars brandt… Als de kaars uitdooft (na tien minuten), wordt het pikdonker in de ruimte en doet het dier zijn intrede. Voor Ingrid & Axel wordt dit een varken, voor Eva en Kaat de tarantula en voor Elisabet en Martijn de slang. Gewoon twee vraagjes om over na te denken:

1. Waarom stelt Martijn aan Elisabet voor om, als het opeens ook bij hen pikdonker wordt, veel lawaai te maken (zonder echte aanleiding)? Is het de bedoeling om de andere duo’s schrik aan te jagen?

De Mol in Vietnam: de ontmaskering van Martijn
© GF

2. Elisabet is dan misschien snel opgeschrikt (Martijn deed méér dan zijn best om haar op stang te jagen), maar ze blijft stoïcijns voor elk eventueel gevaar. Geen haar op haar hoofd dat er nog maar aan denkt luidop het codewoord te roepen om zodoende de kamer te kunnen verlaten… Wat Martijn ook probeert: die 500 euro wordt door het duo verdiend, niets aan te doen.

De Mol in Vietnam: de ontmaskering van Martijn
© GF

En nu mijn vraag: waarom wil Martijn dat Elisabet haar oordopjes niet insteekt?

Dit is dus wat ik onthoud van de derde aflevering, maar wie weet… vliegt Martijn straks naar huis en blijf ik achter met rode kaken!

Al 6.150 euro in de pot en mogelijk twee rode schermen zondag…

Ook benieuwd naar de vierde aflevering? Hier alvast een voorsmaakje!

De Molhttps://www.facebook.com/demolopvier/https://www.facebook.comFacebook1500
8 kandidaten van De Mol die denken dat ze veilig zijn

Vanavond komen we te weten wie de echte afvaller is. Om 20.00 op VIER.

Geplaatst door De Mol op Zondag 31 maart 2019
video1.0https://www.facebook.com/demolopvier/videos/2397571723808313/500

Mollengroetjes en tot zondag, moldag!

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.