https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alsof Essevee en KVK hun fans niet wat kleur wíllen gunnen

Yves Vanderhaeghe.© BELGA
Yves Vanderhaeghe.© BELGA
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Weet je nog, die zinderende bekerfinale van 2017 tussen Zulte Waregem en KV Oostende? Een West-Vlaams volksfeest en een zinderende wedstrijd, 3-3 na verlengingen, 4-2 na strafschoppen. Het volgende seizoen mocht Essevee Europees on tour. De ploeg van coach Francky Dury werd dan wel in de Europa League met 7 op 18 uitgeschakeld, de fans herinneren zich ongetwijfeld nog de thuiszeges tegen Lazio (3-2) en Vitesse (2-0).

Maar sindsdien was het minder geestig aan de Gaverbeek, nu al het derde seizoen op rij hooguit meeloper in de Jupiler Pro League. Dit seizoen is Essevee intussen wel al uit de degradatiezorgen, maar coach Dury haalde na de uitschakeling in de 1/16de finales van de beker bij amateurclub Olympic Charleroi de schouders op: “Geen erg, we hadden toch de beker niet gewonnen.” Hoezo, wat kon in 2017 kon niet meer in 2021? Weg kans om zijn team weer wat kleur te geven.

Dan heeft Alexander Blessin na de bekeruitschakeling op Cercle wel een excuusje. “Eindelijk een normaal programma.” De strijd voor play-off 1, weet je wel. Maar ook de nochtans zo zegedriftige Duitser vond de uitschakeling geen ramp, het seizoen van KVO heeft al kleur genoeg. Denkt hij straks ook nog zo als, ‘worst case scenario’, KVO alsnog de top 8 niet haalt? En denken de fans die in maart 2017 zo massaal en opgetogen mee verhuisden naar het Koning Boudewijnstadion daar ook zo over – ook al wordt de finale in april wellicht nog zonder toeschouwers gespeeld?

KV Kortrijk dan, waar ceo Matthias Leterme redeneert dat je al de finale moet winnen om er “aan te verdienen”. Liever niet te veel premies meer betalen dus. De Veekaa, nochtans omzeggens al gered, startte dinsdag tegen Standard zonder Derijck, Dewaele, Gueye en vooral de weergaloze Makarenko – die is écht te goed voor KVK, dat moet met Oekraïne straks ook blijken op het EK. KVK werd, weliswaar pas na strafschoppen, uitgeschakeld door een slap Standard.

Verlies op OHL na roteren of ‘troepenschouw’, kan heus nog worden rechtgezet, maar dit niet meer. Wég kans om een grijs seizoen kleur te geven. We snappen het echt niet. Dat Cercle startte met een B-elftal tegen KVO is gezien de penibele situatie van groen-zwart nog wel begrijpelijk. Maar ze wonnen nog ook. We wensen Vanderhaeghe en Cercle niet alleen het behoud, maar ook de Croky Cup 2021. En Europees voetbal komend seizoen. Als AS Monaco en het UEFA-reglement het toelaat uiteraard. Cercle-Lazio 3-2, hoeveel kleur zou dat niet brengen voor de al twee seizoenen zo getergde Cerclefans?

Reageren? frank.buyse@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten