Parket houdt reconstructie van ongeval in Lombardsijde waarbij 17-jarige jongen om het leven kwam
Donderdagnacht werd in Lombardsijde, deelgemeente van Middelkerke, een reconstructie gehouden van het ongeval waarbij woensdagnacht een jongen van 17 met zijn step om het leven kwam. Het parket wil onderzoeken of de jongen al op de grond lag voor hij werd aangereden.
De jongen uit Dilbeek was tijdens de nacht van dinsdag op woensdag om 2.15 uur met zijn step de baan op toen hij op de Koninklijke Baan, tussen het militair domein en camping Albatros, werd aangereden door een 38-jarige vrouw uit Nieuwpoort.
Of de jongen op dat moment al op de grond lag is tot nu toe nog niet duidelijk. Net omdat er nog zoveel vragen zijn, organiseerde het parket donderdagnacht een reconstructie op de plaats van het ongeval.
Eerste zorgen
Volgens de advocaat van de vrouw en uit haar verklaringen blijkt dat er, naast zijzelf, nog twee andere passagiers in de auto zaten. Zij dienden naar eigen zeggen de eerste zorgen toe, maar alle hulp voor de jongen kwam te laat.
Geen enkele van de drie inzittenden hebben de jongen, voor hij aangereden werd, volgens de advocaat opgemerkt. Volgens burgemeester Jean-Marie Dedecker had de bestuurster van de wagen gedronken, maar het parket kan die informatie niet bevestigen.
Geen straatverlichting
Op de plaats waar het ongeval gebeurde is geen straatverlichting. Was het er te donker? Was de jongen al overleden of gewond toen hij werd aangereden? Of werd hij toch aangereden door de vrouw? Die vragen wil het parket graag beantwoord zien.
De Koninklijke Baan werd omstreeks middernacht afgesloten voor het verkeer. Twee uur later werd de baan terug open gesteld en zat de reconstructie erop.
Het parket laat weten dat nu eerst een grondig onderzoek nodig is. “De reden dat de verkeersdeskundige deze reconstructie zo kort na de feiten uitvoerde is om ervoor te zorgen dat alle omstandigheden tijdens deze reconstructie nagenoeg dezelfde zijn als op het moment van het ongeval zelf”, klinkt het.
Nuttig onderzoek
“Het was voor de deskundige een zeer nuttig onderzoek. Hij heeft diverse aspecten onderzocht, zoals de plaatsgesteldheid, de zichtbaarheid, de straatverlichting, de technische aspecten van de betrokken voertuigen, enz…”
“De deskundige gaat nu met al deze gegevens en vaststellingen aan de slag om een zo objectief mogelijk verslag op te maken. Op heden kan de deskundige nog geen definitief uitsluitel geven over de oorzaak noch het precieze ontstaan van het ongeval. Dit vraagt grondig onderzoek.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier