https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ex-profrenner Zico Waeytens krijgt 3,5 maanden rijverbod en moet rijbewijs opnieuw halen na botsing op rotonde in Roeselare

© (Foto JS)
Redactie KW

Amper vier maanden nadat hij na een botsing op de parking van een café wegreed, knalde voormalig profrenner Zico Waeytens (30) uit Ledegem in Roeselare met zijn Porsche op een rotonde en zette het opnieuw op een lopen. Het leverde hem deze week op de politierechtbank in Kortrijk bij verstek een rijverbod van 3,5 maanden en ruim 2.500 euro boete op.

Op 27 december 2019 stelde de politie aan de rotonde van de Brugsesteenweg en de Wijnendalestraat in Roeselare vast dat een beschadigde Porsche was achtergelaten na een botsing op de rotonde. Een getuige zag de chauffeur en twee inzittenden weglopen. Een kleine zoektocht in de buurt leverde één van de gewonde passagiers op. “Hij verklaarde dat het ongeval het gevolg was van roekeloos rijgedrag en dat Waeytens achter het stuur zat”, aldus de openbare aanklager. Zico Waeytens kon pas later worden verhoord en gaf toe dat hij uit schrik was weggelopen. Hij voerde op het moment van het ongeval naar eigen zeggen twee supporters naar huis. Zijn Porsche bleek al 8 maanden niet gekeurd.

Zico Waeytens daagde ook dit keer opnieuw niet op voor zijn proces en liep dus bij verstek zijn vijfde veroordeling voor de politierechtbank op. Hij moet een boete van ruim 2.500 euro betalen, mag 3,5 maanden sowieso niet met de auto rijden én moet eerst slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven vooraleer hij opnieuw achter het stuur plaats mag nemen.

Na het vluchtmisdrijf op de parking van het café in Gullegem (Wevelgem) liep Waeytens al een rijverbod van 2 maanden en een boete van 1.120 euro op. Zowel in 2015, 2017 als 2019 liep hij nog andere veroordelingen op voor snelheidsovertredingen of een botsing met een verkeersbord. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten