Zico Waeytens waarschuwt Gianni Moscon: “Als je nog één keer je fiets tegen een vriend gooit…”

De Italiaan Gianni Moscon werd zondag gediskwalificeerd tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij gooide zijn fiets weg na een val. West-Vlaming Jens Debusschere was het slachtoffer van dienst. Ex-renner Zico Waeytens kon daar niet mee lachen.

Moscon gooide zijn fiets tegen Jens Debusschere. © screenshot VRT

De 25-jarige Italiaan gooide na een val, aan de voet van de Knokteberg na 133 kilometer koers, een fiets tegen het lichaam van Jens Debusschere. De ‘support commissaire’ had dit opgemerkt en gaf dit voorval meteen door aan de jury. Zij namen gezamenlijk een beslissing en zetten de Italiaan prompt uit koers wegens “agressief en ongeoorloofd gedrag naar andere renners toe.”

Ex-renner Zico Waeytens uit Ledegem, een vriend van Dadizelenaar Jens Debusschere, kon niet lachen met het voorval. Op Twitter waarschuwde hij de impulsieve Italiaan: “Als je ooit nog eens een fiets naar een vriend gooit, dan steek ik je tussen je frame. En het zal niet lang duren. Groetjes.”

Moscon past dus maar beter op, want sinds hij zijn fiets aan de haak hing, heeft Waeytens zich op het boksen gestort. Oh ja, Kasper Asgreen won de wedstrijd. (Belga/TV/OV)

https://twitter.com/ZicoWaeytens/status/1234188029671198724zico waeytenshttps://twitter.com/ZicoWaeytens

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.