Auto knalt aan afrit E403 rechtdoor in vangrails: drie jongeren ongedeerd

De wagen is rijp voor de schroothoop. © LSi
Redactie KW

Aan de afrit van de E403 in Ardooie is een auto met drie jonge inzittenden donderdagavond gewoon rechtdoor de vangrails aan de overkant van de ringweg in geknald. Het trio klauterde zelf uit de wagen en bleef zo goed als ongedeerd. De 23-jarige chauffeur uit Tielt had te veel gedronken en moest onmiddellijk zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Rond 22.15 uur keerden drie jongeren uit de richting van Kortrijk terug na een uitje met klasgenoten. De jongeman achter het stuur van de Hyundai i20 nam nog wel de afrit van de E403 in Ardooie maar toen hij rechtsaf de R32 richting Tielt moest volgen, reed hij gewoon rechtdoor. De wagen vloog over een middengeleider en knalde aan de overkant van de viervaksweg gewoon frontaal in de vangrails.

“Ik kwam uit de richting van Roeselare, stond stil aan de rode verkeerslichten en zag dit vlak voor mijn ogen gebeuren”, aldus de chauffeur van een witte bestelwagen. De man zette zijn voertuig meteen langs de kant. “Ik was blij dat ik de drie jonge gasten uit de auto zag klauteren. Ik had eerlijk gezegd erger verwacht.” Een ambulance snelde ter plaatse maar verzorging was nauwelijks nodig. De jonge chauffeur bleek wel duidelijk teveel te hebben gedronken.

Een uitje met klasvrienden liep blijkbaar danig uit de hand. Uiteindelijk stapte hij toch samen met zijn vrienden in de ambulance naar het ziekenhuis. De Hyundai i20 is rijp voor de schroothoop en moest getakeld worden. Het ongeval zorgde aan het op- en afrittencomplex van de E403 in Ardooie voor beperkte verkeershinder. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier