Auto belandt in water in Keiem maar bestuurder wordt thuis aangetroffen

De wagen stak maar net boven het water uit. © JH
Redactie KW

In Keiem, deelgemeente van Diksmuide, belde een landbouwer zondagochtend in paniek naar de hulpdiensten nadat hij een auto bijna volledig in het water aantrof van een diepe en brede sloot. Duikers van de brandweer voerden een sweeping uit maar van een bestuurder was geen spoor. Die werd ‘s ochtends door de politie doodleuk thuis aangetroffen.

Rond 8.20 uur belde een landbouwer die in de kilometerslange maar weinig bewoonde Zijdelingstraat in Keiem woont naar de hulpdiensten. De landbouwer had een witte bestelwagen aangetroffen die in de acht meter brede en twee meter diepe sloot zat.

De auto, van het type Citroën Berlingo, stak enkel nog met het dak boven het wateroppervlak uit. Er was geen teken van leven te bespeuren en op het eerste zich waren de deuren van de wagen nog dicht. De landbouwer vreesde dan ook dat de bestuurder nog in de wagen zat.

Duikers halen nummerplaat boven

De politie, een ambulance en de brandweer snelden onmiddellijk ter plaatse. De brandweer riep een team van duikers op om in het water te gaan. “De melding bij ons was dat er mogelijk nog een persoon in het voertuig zat”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe van post Diksmuide.

“Duikers zijn via een ladder in het water gegaan en voerden een sweeping uit van het voertuig. Dat bleek negatief te zijn. Ook in het water rond de auto werd niemand aangetroffen. De nummerplaat van de auto werd verwijderd en aan de politie gegeven voor verder onderzoek.”

Met de gegevens van de nummerplaat ging de politie aan de slag en na een half uur konden ze naar de woning van de eigenaar van de wagen gaan. Daar werd de bestuurder aangetroffen, levend en wel. De zoekactie ter plaatse zat er zo op en de straat werd afgesloten om de wagen te kunnen takelen.

Te voet naar huis?

De politie onderzoekt nu verder waarom de bestuurder niet zelf belde nadat de wagen in de sloot belandde. Vast staat dat de auto van de Tervaetestraat kwam en richting Schoorbakke reed maar in de zachte berm belandde en zo in het water werd gekatapulteerd.

Door de sterkte stroming was de auto al afgedreven en dreef met de neus in de andere rijrichting in het water. Als de bestuurder nadien op eigen kracht – en met een kletsnat pak – zonder hulp te voet naar huis is getrokken legde die wellicht een lange afstand af. Er wordt onderzocht of de bestuurder een GSM bij zich had en gedronken had.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.