Proefzwemmen voor leerlingen Sint-Paulus valt in het water

Redactie KW

De kinderen van de twee klassen van het vijfde leerjaar van de Sint-Paulusschool uit Kortrijk waren deze morgen teleurgesteld toen ze het nieuws over de brand aan het zwembad vernamen. Ze zouden woensdagnamiddag immers mogen proefzwemmen.

De kinderen van het vijfde leerjaar in de Sint-Paulusschool in Kortrijk waren deze morgen teleurgesteld toen ze het nieuws over de brand in het zwembad vernamen. Ze zouden immers woensdagnamiddag mogen proefzwemmen in het nieuwe zwembad. Tegelijkertijd waren ze ook opgelucht dat zij nog niet in het zwembad waren op het tijdstip van de brand.

Opvang op school

Woensdagmorgen kreeg de directeur van de Sint-Paulusschool een mail van de directie van Lago dat het voorziene proefzwemmen van woensdagnamiddag niet kon doorgaan omwille van de brand van vannacht. Op het secretariaat kreeg men ook een telefoontje van Lago om dit te verwittigen.

“Wij hebben onmiddellijk alle ouders van de kinderen van het vijfde leerjaar opgebeld om hen te verwittigen dat het zwemmen deze namiddag niet kon doorgaan en dat wij de opvang tot 13 uur voorzien op school”, aldus de mensen op het secretariaat van de school. “We hebben ook geen alternatief voor deze namiddag meer kunnen voorzien in deze korte tijd. De ouders waren allemaal begripvol en konden allemaal een oplossing vinden, want normaal zouden de kinderen tot 16.30 uur in het zwembad zijn. Er was ook opluchting bij de ouders dat hun kinderen niet aanwezig waren in het zwembad op het moment van de brand.”

Dat de kinderen best niet buiten spelen voor alle roet opgekuist is, daar was de school niet van op de hoogte. “Iedereen heeft buiten gespeeld tijdens de speeltijd. Wij hebben niets gezien van roetdeeltjes in de omgeving van onze school. De wind zat meer richting Heule en Gullegem.” (Els Deleu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.