Pakkend afscheid van broers Verraes in Sint-Michielskerk in Kuurne

Naar schatting 1.200 mensen woonden vanmiddag de plechtigheid bij. (Foto NSK)
Redactie KW

Zaterdagmiddag is in een overvolle Sint-Michielskerk pakkend afscheid genomen van de twee broers Thomas (34) en Mathias Verraes (36), die vorig weekend om het leven kwamen bij een zwaar verkeersongeval.

Het ongeval deed zich vorig weekend voor, even voor de afrit Kruishoutem op de E17. Vermoedelijk viel Thomas vorig weekend in slaap achter het stuur van zijn Volkswagen Golf waarna het voertuig van de weg af raakte, over de vangrail werd gekatapulteerd en vervolgens op een dieper gelegen akker tot stilstand kwam.

Hoewel de dienst vanmiddag al een tiental minuten was begonnen, bleven nog steeds mensen aanschuiven om een plaatsje in de kerk te bemachtigen. Onder meer Stefaan De Clerck, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Belgacom, Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk, woonden de uitvaartdienst bij.

“Prachtjongens met een gouden hart”

Voor Christine Glorieux, de moeder van Thomas en Mathias en hun zussen Agna, Eva en Sara, is het verlies alvast groot. “Thomas en Mathias waren echte levensgenieters”, vertelt een zwaar aangeslagen moeder van de twee verongelukte broers. “Het waren prachtjongens met een gouden hart, waar je alles mocht aan vragen, aangezien niets hen te veel was. Ze waren eveneens graag gezien door onze familie. Onlangs nog trokken we allemaal naar de Ardennen om er de Lesse af te varen. Het zou uiteindelijk onze laatste gezamenlijke uitstap worden. Het ongeval heeft alvast een diepe wonde geslagen in ons gezin. Thomas zou binnenkort alleen gaan wonen en was even geleden samen met zijn vader Wolfgang Verraes een nieuw bedrijfje gestart dat de naam Systimber droeg.”

De witte kisten van de onafscheidelijke broers werden door familieleden voor en na de dienst zelf gedragen. Wie geen zitplaats kon bemachtigen in de kerk, kon de dienst volgen op een groot scherm dat vooraan opgesteld stond aan het altaar. Naar schatting 1.200 personen woonden de uitvaartdienst bij.

(NSK – Foto’s NSK)

Pakkend afscheid van broers Verraes in Sint-Michielskerk in Kuurne

Familieleden droegen de witte kisten de kerk binnen. (Foto NSK)

Pakkend afscheid van broers Verraes in Sint-Michielskerk in Kuurne

De verslagenheid bij familie en vrienden was groot. (Foto NSK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.