Grote zaal van Cultuurcentrum De Kleine Beer zwaar beschadigd door gesprongen leiding

De grote zaal van het Cultuurcentrum De Kleine Beer is momenteel niet bruikbaar na een technisch incident. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De grote zaal van het Cultuurcentrum De Kleine Beer is momenteel niet bruikbaar na een technisch incident afgelopen vrijdag. In de nacht van donderdag op vrijdag sprong een van de bovenleidingen waardoor het dak compleet werd vernield. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer de schade kan hersteld worden, maar het staat vast dat het plafond helemaal moet vervangen worden.

Toen de personeelsleden vrijdagmorgen de deuren van het OC De Kleine Beer openden, kwamen ze voor een enorme verrassing te staan. ’s Nachts moet een van de bovenleidingen met warm water gesprongen zijn, waarna de dakconstructie het begaf. “Aangezien het water in die leidingen zo’n 60 graden heeft, zorgde het lek voor heel wat stoom. Wellicht kon het dak de druk niet meer aan waardoor het naar beneden is gekomen”, licht schepen Ruben Strobbe (CD&V) toe.

Aanzienlijke schade

De schade in het gebouw is aanzienlijk. Voorlopig is nog niet duidelijk in welke mate de schade hersteld kan worden. Het gyproc-plafond moet vervangen worden en de losgekomen verlichtingsarmaturen en akoestische panelen lijken eveneens verloren.

“Die zogen allemaal heel veel water op, waardoor de ruimte nu heel onveilig is. Er zouden zomaar eens meer panelen naar beneden kunnen komen”, gaat Strobbe verder.

Gesloten

Het is nog niet duidelijk hoe lang de zaal gesloten zal moeten blijven. “Eerst moet het water weg, de infrastructuur uitdrogen en de installaties getest worden op eventuele fouten. De gemeentediensten doen hun best om voor iedereen een oplossing te vinden. De theaterzaal, foyer en het cultuurcafé bleven gevrijwaard van schade”, besluit de schepen bevoegd voor gemeentelijk Patrimonium.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier