Man moet wagen verplaatsen en rijdt wijkagent aan: “Ik wist niet dat ik hem geraakt had”

© BELGA
Redactie KW

Een 57-jarige man riskeert acht maanden cel omdat hij een wijkagent aanreed, opzettelijk volgens het Openbaar Ministerie, per ongeluk volgens de man zelf. De aanrijding gebeurde nadat de man ruzie had met de agent, omdat hij zijn auto moest verplaatsen voor een wielerwedstrijd.

De man woonde in Izegem langs het parcours waar jaarlijks een wielerwedstrijd passeert. Bij vorige edities was het geen probleem dat zijn auto en motor voor de deur bleven staan, dit stuk van de rijweg werd niet gebruikt door de koers. “Het eerste jaar dat de wedstrijd doorging, vroeg mijn cliënt zelf nog of hij zijn auto moest verplaatsen, maar dat was niet nodig”, zei de advocaat van de man.

Scheldtirade

Op 13 maart 2022 kwam er echter een wijkagent langs die de man vroeg om toch zijn voertuigen te verplaatsen. “De beklaagde schoot meteen uit zijn krammen”, zei de advocaat van de agent. “Na een scheldtirade stapte hij met grote tegenzin in zijn wagen en hij manoeuvreerde meermaals voor- en achteruit met gierende banden. Mijn cliënt werd aangereden en raakte gewond aan zijn knie. Dit kon veel erger afgelopen zijn.”

Volgens de verdediging blijkt het echter uit niets dat de aanrijding opzettelijk gebeurde. “Als ik hem aangereden heb, dan spijt me dat”, zei de man zelf. “Ik wist niet eens dat ik hem geraakt had.” Vonnis op 27 mei.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier