Bestuurder zit even vast met gordel in wagen na klap tegen paal in Woumen

Brandweer Westhoek kwam ter plaatse. © JH
Redactie KW

De hulpdiensten werden woensdagochtend vroeg opgeroepen voor een verkeersongeval in de Koekuitstraat in Woumen bij Diksmuide. Een bestuurder was er op een paal gereden en daarna in een gracht terechtgekomen. Hij zat door zijn aangespannen gordel vast in het voertuig waarna ook de brandweer ter plaatse kwam.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend rond 6 uur in de Koekuitstraat in Woumen. Een bestuurder was er de controle over het stuur verloren en daarna op een paal gebotst. Het voertuig eindigde vervolgens in de gracht. De persoon kon zelf de hulpdiensten bellen en meldde dat hij vast zat in de wagen. “Hij zat evenwel niet gekneld in het voertuig, maar kon de gordel zelf niet meer losmaken”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. “De persoon was ook niet gewond en in de gracht zat geen water. Bij aankomst van de brandweer stond de bestuurder al naast de wagen zodat er geen tussenkomst meer hoefde te gebeuren.”

Er werd ook een ziekenwagen ter plaatse gestuurd, maar de automobilist raakte niet gewond. De politie Polder deed de nodige vaststellingen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier