Opnieuw lachgas aangetroffen: bewoners Speiestraat in Wervik zijn overlast beu

Op deze plek op Oosthove lag meer dan waarschijnlijk iemand te slapen en is er ook lachgas aangetroffen. © EDB
Redactie KW

Buurtbewoners uit de Speiestraat in Wervik zijn de aanhoudende overlast door hangjongeren vlakbij hun achtertuinen op het stadsdomein Oosthove meer dan beu. Er werd opnieuw lachgas aangetroffen. In oktober 2019 kaartte Bercy Slegers (CD&V) het probleem al aan op de gemeenteraad. Hangjongeren op Oosthove kwamen halfweg augustus ook ter sprake tijdens de extra gemeenteraad, in aanwezigheid van de korpschef van de politiezone Arro Ieper.

“Ik werd ook gecontacteerd door buurtbewoners”, zegt fractieleider Sanne Vantomme (N-VA). “Blijkbaar gaat het niet alleen om hangjongeren, maar vertoeft er ook al maandenlang een Franse dakloze middenin het groen op Oosthove. Ik heb hem daar al eens ontmoet om 7.30 uur. Die man lag daar gewoon te slapen. Ik dacht dat hem iets was overkomen en sprak hem aan of hij hulp nodig had. Hij antwoordde dat hij moe was. Blijkbaar kan men tegen hem niks ondernemen omdat het een Fransman is.”

Politie ter plaatse

Nadat de buurtbewoners ons contacteerden, gingen we ter plaatse en troffen er achter een zitbank een plek aan waar duidelijk iemand overnachtte op een houten deur. Het groen was er ook vertrappeld. Er lag een lege fles witte wijn. “Ik contacteerde direct de burgemeester”, zegt Sanne Vantomme. “Hij was al op hoogte en zei me de politie ter plaatse te sturen om de nodige vaststellingen te doen. Nadien zouden de stadsdiensten het allemaal opruimen.”

Onverantwoord

“Zo’n toestand vlak bij de speeltoestellen is onverantwoord, zeker tijdens de vakantie. Dit bewijst voor de zoveelste keeer dat er op Oosthove een probleem is. We vinden er ook vaak afval van lachgasgebruik.” Lachgas wordt meestal gebruikt via gaspatronen voor slagroomspuiten. Druggebruikers laten zo’n patroon leeglopen in een ballon om het vervolgens in te ademen. Via de longen komt het gas snel in het bloed en zo naar de hersenen, waardoor een roes wordt gecreëerd.

Toen CD&V nog een oppositiepartij was, vroeg men een actieplan tegen druggebruik op onder andere stadsdomein Oosthove. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier