Vrouw uit Moorslede mag jaar lang geen honden meer houden

© (Foto Unsplash)
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Een vrouw uit Moorslede is door de rechter in Ieper veroordeeld voor het verwaarlozen van dieren. Bij de vrouw werd op twee verschillende tijdstippen een huis vol verwaarloosde beestjes aangetroffen. Ze moet een geldboete betalen en mag een jaar lang geen honden meer houden.

De politie en de dienst Dierenwelzijn deden op 14 december 2018, na een klacht, een controle in de woning van een 41-jarige vrouw in Moorslede. In het huis werden een 14-tal honden, 6 katten, 1 konijn en 4 vogels in slechte omstandigheden aangetroffen.

“De dieren leefden in het vuil, overal lagen uitwerpselen en urine op de grond. Veel dieren waren in slechte staat en de woning was smerig”, zei de openbare aanklager op de rechtbank van Ieper. Zo’n jaar later, op 17 september 2019, kwam de politie opnieuw langs bij de vrouw en werden opnieuw verwaarloosde dieren aangetroffen.

Toen vonden de politiediensten 26 honden, 16 katten, 3 konijnen en 3 vogels in en rond het huis. Van veel van de dieren was de medische toestand niet goed. Honden hadden oog- en oorontstekingen, met een slecht gebit en met een onverzorgde vacht.

De vrouw moest zich op de rechtbank verantwoorden voor onder meer dierenverwaarlozing. “Ik heb altijd goede bedoelingen gehad met de dieren. Ik kreeg vaak honden of katten van mensen die niet wisten wat ze ermee moesten aanvangen”, aldus de vrouw. “Ik ving die beestjes op en deed er alles voor om ze weer beter te krijgen. Als een dier hulp nodig heeft, dan ontferm ik mij daarover, ik kan het niet laten.”

“Wat de politie zag op het moment van de controle was een momentopname”, aldus de advocaat van de dame. “Die vrouw ving verwaarloosde beestjes op en verzorgde die. Dat kan je natuurlijk niet op een-twee-drie doen. Ze nam echter te veel hooi op haar vork.” De vrouw moet een boete betalen van 4.000 euro, waarvan een deel met uitstel. Daarnaast mag ze een jaar lang geen honden meer houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier