Lions Club België plant nieuwe bomen in Waardamme

Redactie KW

Zondag organiseren de Lions Clubs België een nationale milieu-actiedag naar aanleiding van hun 100-jarig bestaan. In Vlaanderen worden onder meer 50.000 nieuwe bomen aangeplant op 19 verschillende locaties, waaronder in Waardamme.

Voor deze boomplantactie werkt de Bosgroep Houtland samen met de Lions Club. Op 3 locaties in het Houtland worden die dag 7.650 bomen geplant. Dit zal resulteren in 3,12 hectare nieuwe bossen, samen meer dan 5 voetbalvelden groot. Langs deze bossen komen randen bestaande uit bloemen- en bessenstruiken met een gezamenlijke lengte van 615 meter. Dergelijke randen zijn een ideale biotoop voor vogels en vlinders. Het aanplanten zelf gebeurt door leden van de Lions Club die op deze manier hun 100-jarige bestaan vieren.

De bosgroep zocht de nodige gronden, steunde de eigenaars bij hun administratie, maakte de beplantinsgsplannen op en coördineert de werken op het terrein. Het betreffen allemaal private eigendommen van bosgroepleden. Grenzend aan het natuurreservaat Doeveren in Waardamme wordt een voormalige paardenweide, eigendom van Wim Dochy en Sofie Darwich in natuurgebied bebost. Vooraf werd een poel aangelegd voor amfibieën waaronder de bijzondere vinpootsalamander die in het gebied leeft. In het bos worden 40 groepen van 50 bomen per groep geplant. Tussen deze groepen mag de natuur zijn gang gaan. In elke groep zal na enkele decennia één waardevolle, monumentale boom overblijven. (GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.