De wereldspeler wil al zijn elektriciteit op de Kortrijkse site uit hernieuwbare energie halen.
Barco, wereldleider op het vlak van professionele beeldvorming en collaboratie in vergaderzalen, schroeft zijn inspanningen op om haar ambitieuze duurzaamheidsdoelen waar te maken.
Naast de zonnepanelen die al geïnstalleerd staan op het dak van de productie-eenheid, wil Barco ook een zonnepanelenpark van 4,5 hectare realiseren op de gronden aansluitend op de zogenaamde One Campus. De vergunning voor dit park wordt eerstdaags ingediend. Barco hoopt de bouw van dit zonnepanelenpark nog in 2020 te kunnen starten.
Windturbine
Daarnaast wil het bedrijf ook de haalbaarheid van een windturbine onderzoeken. Hiervoor zullen alle aspecten van de bouw en exploitatie – zoals veiligheid, slagschaduw, geluidshinder en impact op de omgeving – grondig onderzocht worden. Met de capaciteit van het zonnepanelenpark en de windturbine verzekert het bedrijf zich ervan voldoende stroom op te wekken om de hele campus op ‘t Hoge in Kortrijk te bedienen.
Buurt laten investeren
“Investeren in bijkomende hernieuwbare stroomcapaciteit is niet alleen een manier om onze milieudoelstellingen te halen, maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt woordvoerster Inge Govaerts. “Barco draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, en we zetten daarbij zowel in op aspecten die betrekking hebben op de voetafdruk van onze operaties, als op het energieverbuik van onze producten.”
“We willen deze ambitie ook graag vertalen naar onze One Campus en ons steentje bijdragen aan de hernieuwbaarheid van onze energievoorziening, rekening houdend met mens en omgeving. Omdat goed nabuurschap voor Barco belangrijk is, engageren we ons om de impact van deze projecten zoveel mogelijk te beperken. Bovendien willen we bekijken hoe de buurtbewoners mee kunnen investeren in de projecten.”
Barco laat ook nog weten dat het ook werk maakt van een doorgedreven reductie van afval, een groener bedrijfswagenpark en verbetering van de biodiversiteit op het terrein rond het gebouw.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier