“We zeggen ja tegen wonen in Tenerife”: Cynthia (59) en Natje (51) over hun avontuur nu ‘B&B Zoekt Lief’ ontknoping nadert

Cynthia, Bart en Natje genieten van hun avontuur. © gf
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

‘B&B Zoekt Lief’ op VTM nadert de slotweken. En dus moeten de deelnemers binnenkort een belangrijke beslissing nemen. Zo ook Bart (54), maître d’hôtel van Westhaven Bay Hotel in Tenerife. De kans dat voor Bart de liefde uit West-Vlaanderen komt, is zowaar 50 procent, want zowel Cynthia (59) als Natje (51) komen uit onze provincie, respectievelijk uit Roeselare en Izegem. “We hebben geen spijt van onze deelname”, klinkt het bij beide dames.

Cynthia Dewilde is afkomstig uit Roeselare en werkt als flexi in de horeca. Helaas sloeg voor haar 36 jaar geleden het noodlot toe en werd ze weduwe. “Vandaar mijn deelname aan dit programma”, opent ze het gesprek. “Op mijn leeftijd is het niet meer zo eenvoudig om de liefde te vinden, want iedereen heeft zijn rugzak mee. Nadat ik weduwe werd, heb ik wel nog twee lange relaties gehad. Nu ben ik al zo’n tien jaar single en ik merk dat het niet gemakkelijk is om opnieuw iemand in mijn leven toe te laten. Mijn deelname was dus wel een grote stap, want het zou zomaar eens mijn hele leven op zijn kop kunnen zetten.”

Flapuit

De deelname van Cynthia kwam er eerder wel per toeval. “Ik ben vroeger nog figurant geweest en ik zat in het bestand van In The Picture”, gaat ze verder. “Via hen kreeg ik een mail met de vraag of ik wou deelnemen aan het programma. Daar heb ik dan een beetje impulsief ja op geantwoord. Vroeger keek ik wel al naar dergelijke programma’s, maar ‘B&B Zoekt Lief’ had ik eerlijk gezegd nog nooit gezien. Ik kende het programma dus totaal niet. Toen ik uiteindelijk zeker wist dat ik mocht deelnemen, heb ik de afgelopen twee seizoen gebinged om te weten hoe het er precies aan toegaat.”

“Op tv ziet de kijker niet altijd de volledige context en dat is jammer” – Natje

De opnames zijn intussen al even achter de rug. Toch houdt Cynthia mooie herinneringen over aan het avontuur. “In het begin was het wel wat wennen met al die camera’s, maar uiteindelijk werd ik het wel gewoon en vergat ik soms zelfs dat ze er waren. Doorheen alle opnames ben ik altijd volledig mezelf gebleven en dat merk ik nu wel bij het bekijken van de afleveringen. Ik ben nogal een flapuit en dat zie je ook tijdens het programma. Ik vond het er alvast een toffe ervaring en ben blij dat ik Bart heb leren kennen.”

Ups en downs

De andere West-Vlaamse kandidate bij Bart is Natje V (Iedereen noemt haar zo, red.) uit Izegem. Natje werkt als assistent manager in een schoenenwinkel. “Toen ik het filmpje van Bart zag, heb ik besloten om mijn grenzen eens te verleggen en me in te schrijven. Eigenlijk meer onder het motto: Je weet maar nooit. Hoe dan ook zeg ik al een hele tijd om ooit naar het buitenland te verhuizen, dus dan leek dit eventueel wel een mooie kans die ik eens wou grijpen. Daarnaast was ik ook gewoon meteen overtuigd door zijn filmpje. Vooral zijn mooie ogen spraken me enorm aan.”

(Lees verder onder de foto)

Eind augustus kiest Bart met welke dame hij verder wil.
Eind augustus kiest Bart met welke dame hij verder wil. © foto VTM

Voor Natje was het parcours van ‘B&B Zoekt Lief’ er wel eentje met ups en downs, geeft ze eerlijk toe. “Wat Bart betreft kan ik er niks op aanmerken. Helaas ontstond er even een discussie met mij en Cynthia, maar dat hebben we achteraf uitgepraat. Ik ga niet in detail treden, maar Wendy daarentegen heeft me alleszins enorm gekwetst. Achteraf heb ik het er dan ook wat moeilijk mee dat op televisie niet altijd de hele context wordt weergegeven. Niet dat ik de programmamakers iets verwijt, hoor. Het was een fantastische ervaring en ik heb zeker geen spijt van mijn deelname. Hoewel tijdens de afleveringen te zien is dat drama soms eens de bovenhand neemt bij ons, hebben wij toch ook heel mooie en leuke momenten beleefd in Tenerife.”

Ontknoping

Eind augustus valt dan uiteindelijk de beslissing. Dan kiest Bart iemand uit zijn vier kandidates. Zowel Cynthia als Natje zouden geen neen zeggen tegen een verhuis naar Tenerife. “Mocht Bart mij kiezen, ben ik hier zeker toe bereid”, aldus Cynthia. “Maar ik ben ook realistisch. Of ik al dan niet zal verhuizen, is voor de kijker nog even een vraagteken.”

“Ook ik zou het wel kunnen, maar niet halsoverkop. Maar aangezien het mijn droom is om in het buitenland te wonen, zou ik het wel doen. Het is er heel mooi, dus ik zou er zeker kunnen wonen”, besluit Natje.

Volg de ontknoping van ‘B&B Zoekt Lief’ komende weken van maandag tot en met donderdag op VTM.