Opnames Chantal 3 van start

Chantal keert terug naar de Westhoek. (Foto VRT)
Bert Vanden Berghe

Vanaf vandaag strijkt de ploeg van Chantal opnieuw neer in de Westhoek. De komende maanden wordt er het derde seizoen ingeblikt van de successerie met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol.

Na het bijzonder succesvol tweede seizoen dit voorjaar, mogen we al uitkijken naar een derde seizoen van ‘Chantal’. De opnames daarvoor zijn vandaag van start gegaan in Lo-Reninge en omgeving. Over het scenario is nog niets geweten, maar ongetwijfeld zinderen de tragische gebeurtenissen met Eddy nog na in het korps. Bovendien komen de gemeenteraadsverkiezingen steeds dichterbij en aast Schiettecatte nog steeds op de burgemeesterssjerp. Insiders lieten al optekenen dat het veelbelovende scenario nog beter is dan de voorgaande.

Schot in de roos

Voor de acteurs in kwestie is het al even geleden dat ze in hun rol kropen. Het eerste seizoen werd opgenomen in 2021, toen er nog bepaalde corona-maatregelen van kracht waren. Het tweede seizoen werd in 2022 gedraaid, nog voor de eerste aflevering op antenne ging.

De spin-off van ‘Eigen kweek’ was meteen een schot in de roos. Het kon wekelijks meer dan een miljoen kijkers bekoren. Het tweede seizoen deed het nog beter, met enkele uitschieters van bijna anderhalf miljoen kijkers. Naast Maaike zien we ook opnieuw Dries Heyneman als de Sheriff en Mathias Sercu als inspecteur Johnny D’Haese. Sercu schreef ook opnieuw het scenario. De regie ligt net als de vorige twee in handen van Jeroen Dumoulein.

Wanneer de reeks precies op antenne gaat, is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier