Glansrol voor Gillian uit Gullegem in ‘De Mol’: “Mijn telefoon staat vol memes van mezelf”

Kijkend Vlaanderen heeft geen idee van waar de kandidaten allemaal precies zijn, maar ze weten wél dat Gillian van Gullegem is. © Play4
Bert Vanden Berghe

Zondagavond is het langverwachte seizoen van De Mol opnieuw van start gegaan. Als vanouds kregen we opnieuw een veelbelovend begin, vol spanning, twists én een eliminatie. Niet alleen de prachtige Siciliaanse setting, stal de show. Ook de enige West-Vlaming in het gezelschap viel op.

Het heeft er alle schijn van dat we opnieuw een dijk van een seizoen van ‘De Mol’ krijgen, alleen moeten we het voortaan jammer genoeg zonder smaakmaker Gillian Folens (27) uit Gullegem doen. Hij kreeg bij de eliminatie een rood scherm te zien. Al moet het wel gezegd dat hij in zijn opdracht is geslaagd: de messias van Gullegem heeft zijn geboortestad op de kaart gezet.

Zonde! Wat is er misgelopen?

“Ik denk niet echt dat ik een cruciale fout heb gemaakt, of in een tunnelvisie terecht kwam. Bij de eliminatietest heb ik ook gespreid tussen enkele verdachten, ook al was ik vrij zeker wie de mol is. Nog altijd trouwens, maar dat hou ik nog eventjes voor mezelf.”

“Spijt? Nee, ik heb drie fantastische dagen beleefd.”
“Spijt? Nee, ik heb drie fantastische dagen beleefd.” © Play4

Hoe heb je je voorbereid op De Mol?

“Ik heb vooral nagedacht over hoe ik mijn molboekje zou structureren, op welke details ik wilde letten en welke theorieën en strategieën ik zou volgen. Jammer genoeg heb ik dat allemaal misschien wel iets te gretig gedeeld met mijn medekandidaten. Ik ben nu eenmaal een open boek.” (lacht)

Wat ging er door je heen toen je dat rode scherm zag?

“Op dat moment was ik echt verrast. Ik had een goed gevoel over de test, en het feit dat Gilles mijn naam meteen als eerste invulde, gaf me ook al een veilig gevoel. Niet dus. In De Mol is niets zeker en kom je steeds weer voor verrassingen te staan.”

Gillian: “Of ik een slechte verliezer ben? Goh, ik had misschien wel durven valsspelen.”
Gillian: “Of ik een slechte verliezer ben? Goh, ik had misschien wel durven valsspelen.” © Play4

Zuur dat het nu al stopt? Zelfs als je weet dat het ex aequo was?

“Goh. De eerste tien seconden misschien, maar je weet dat het een spel is, hé. Je moet ook geluk hebben. Of ik een slechte verliezer ben? Goh, ik had misschien wel durven valsspelen.” (grijnst)

Drie dagen is kort, maar wat zal je onthouden?

“Mijn medekandidaten zijn stuk voor stuk fantastische mensen, echte pareltjes. Ze slagen er toch elk jaar weer in om een fijne groep samen te brengen. Ik ben al erg lang fan van De Mol en het was de derde keer dat ik me inschreef. Waarom? Simpel het is het beste programma van Vlaanderen. Ik heb zelf in een jeugdbeweging gezeten, en dit is een beetje de scouts voor volwassenen. Het leukste moment was toen ik de verborgen verdubbelaar vond tijdens het eten, al wist ik nog niet precies wat het betekende. Achteraf gezien was ik misschien blijer geweest met een persoonlijk voordeel, dan kon ik misschien wel wat langer blijven.” (lacht)

Gillian: “Het leukste moment was toen ik de verborgen verdubbelaar vond tijdens het eten.”
Gillian: “Het leukste moment was toen ik de verborgen verdubbelaar vond tijdens het eten.” © Play4

Hoe heb je de afgelopen week beleefd?

“Ik kreeg veel reacties. Veel vrienden die uit de lucht kwamen vallen. Maar iedereen was erg enthousiast over mijn deelname. Ze gingen ook allemaal kijken, al is mijn deelname helaas van korte duur. Hopelijk zijn ze niet te teleurgesteld, want zelf ben ik het alvast ook niet. Maar het was wel grappig: een vriend heeft elk fragment uit Café De Mol op pauze gezet, en van die beelden memes gemaakt. Mijn gsm staat dus vol met memes van mezelf. Maar het was fantastisch. Het is niet iets wat je elke dag meemaakt. Ik was er slechts drie dagen bij, maar het waren wel drie fantastische dagen. Al mochten het er ook 21 geweest zijn.” (grijnst)