Gezin van Christophe (43) trots op zijn prestaties in The Voice: “Stiekem droom ik ervan om door te stoten tot de finale”

Christophe Verholle met zijn echtgenote Ann-Sophie en dochters Camille en Alice. © Stefaan Beel
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Stoot Christophe Verholle (43) uit Roeselare opnieuw door naar de volgende liveshow van The Voice van Vlaanderen? Het antwoord op die vraag weten we na vanavond, want dan probeert de sympathieke Roeselarenaar opnieuw om het beste van zichzelf te geven in het populaire VTM-programma. Wij zochten Christophe en zijn gezin op en wilden wel eens weten hoe trots ze wel niet zijn op hun held.

Vanavond is er de tweede liveshow van The Voice van Vlaanderen op VTM. Tijd dus voor Christophe Verholle om opnieuw te schitteren op het podium. Nadat de Roeselarenaar zich vorige week wist te plaatsen voor de tweede liveshow is het nu opnieuw spannend afwachten of hij er weer in slaagt om door te stoten naar de volgende ronde.

Zelf had Christophe alvast nooit verwacht om het zo ver te schoppen. “Neen, totaal niet. Ik bekeek het telkens stap voor stap. In eerste instantie had ik zelf nooit durven dromen dat alle vier de coaches zouden draaien bij de Blind Auditions. Wat er daarna kwam, was nog meer een totale verrassing”, vertelt Christophe, die beroepshalve actief is bij het MSKA in Roeselare. “Daar werk ik op het personeelssecretariaat. Ik mag van geluk spreken dat wij het regime van de schoolvakanties volgen. Dat zorgt ervoor dat het momenteel heel eenvoudig te combineren is. Mocht ik natuurlijk vanavond kunnen doorstoten, dan zal ik nog eens met mijn baas moeten praten.” (lacht)

Mooi gevulde taart

Want na vanavond volgen nog twee liveshows: eentje op vrijdag 19 april en dan tot slot de finale op vrijdag 26 april. “Stiekem droom ik er wel van om het tot de finale te schoppen. Het zou een van de vele kersen op de intussen al mooi gevulde taart zijn”, gaat Christophe verder.

“Maar eenvoudig wordt het zeker niet. Er zitten nog zoveel fantastische stemmen in het programma en ik ben maar een van de kandidaten. Ik zal alvast heel hard mijn best doen. Mocht het nu na vanavond afgelopen zijn dan ga ik dat wel jammer vinden, maar ook wel dankbaar zijn voor de kansen die ik heb gekregen. Het is al zo’n fantastische ervaring geweest tot nu toe. Ik bekijk het meer zo: alles wat nog komt, is mooi meegenomen.

Nadat Christophe bij de Blind Auditions de keuze had tussen alle vier de coaches koos hij voor het team van Jan Paternoster. Een logische keuze aangezien Christophe in zijn vrije tijd al bijna vijftien jaar de frontzanger en gitarist is bij de rockband Blain. Uiteindelijk werd Christophe wat later opgevist door Laura Tesoro in The Voice Comeback Stage. En was het met dank aan kijkend Vlaanderen dat hij de eerste liveshow overleefde. Zij stemden namelijk massaal op de sympathieke Roeselarenaar.

Vanavond gaan mijn vrienden van de Scouts allemaal kijken en ook stemmen op papa” – dochter Camille

Maar de allergrootste fans behoren hoe dan ook tot het gezin Verholle. “Het is moeilijk om te beschrijven hoe trots we wel niet zijn op hem”, vertelt Ann-Sophie Baert (41), de echtgenote van Christophe. “In het begin had ik wel wat schrik voor wat er op ons zou afkomen, maar toen de vier coaches allemaal omdraaiden tijdens de Blind Auditions was ik zo trots op mijn man. Helaas mochten we daar toen met niemand over praten. Dat was wel raar. Wij hadden dat moment zo intens beleefd en dan kom je thuis en is het precies alsof er niets is gebeurd. Toen het dan eindelijk werd uitgezonden, was het precies of we alles opnieuw beleefden.”

Ook de twee dochters van Christophe, Camille (15) en Alice (13), zijn zeer trots op hun papa. “We hadden nooit gedacht dat hij zover zou geraken. Elke keer als hij opnieuw moet optreden, gaat hij precies nog een stapje verder. Machtig dat dit onze papa is”, klinkt het.

Genieten

Het gezin was er dan ook al elke keer bij. Zo ook vanavond, tijdens de tweede liveshow. Maar torenhoge verwachtingen, dat hebben ze zeker niet. “Neen, eigenlijk heb ik geen verwachtingen. Ik gun het hem gewoon ongelofelijk. We moeten nu gewoon heel hard genieten van het moment zelf. Dat zeg ik hem ook wel duizend keer, telkens als hij naar Vilvoorde vertrekt”, aldus Ann-Sophie, die in het dagelijkse leven kleuterleidster is. “Ook op mijn werk kreeg ik al heel wat reacties op de deelname van Christophe aan The Voice. In mijn klas heb ik dan ook wel een publiek dat naar het programma kijkt. Nadat we voor het eerst op televisie kwamen, zeiden mijn kleuters de maandag nadien meteen dat ze mij gezien hadden op tv. Dat was voor hen wel leuk, want uiteindelijk keken ze toen meer om mij te zien dan om mijn man. Ondertussen volgen ze het nu wel ten volle voor mijn man, hoor.” (lacht

En ook op school bij Camille en Alice is hun papa vaak het gespreksonderwerp. “Toen ik hen vertelde over zijn Blind Audition werd er wel nog niet overdreven op gereageerd”, vertelt Camille. “Maar toen ze zagen hoe goed hij het deed, werd iedereen wel wat enthousiaster. Vanavond gaan mijn vrienden van de Scouts trouwens allemaal samen kijken en indien nodig ook stemmen op papa. Nu leeft het wel enorm.”

Zowel mama Ann-Sophie, als dochters Camille en Alice kijken alvast heel hard uit naar de liveshow van deze avond. Al hebben ze wel alle drie nog dezelfde boodschap voor hun held. “Geloof vooral in jezelf en doe vooral verder zoals je nu bezig bent. Hij heeft niet meteen de eigenschap om hoog van zichzelf op te lopen. Hij vindt altijd wel iets dat nog beter kan. Dat is uiteindelijk niet slecht, maar voor nu mag hij gerust beseffen dat het heel goed is was hij doet”, besluit het trotse gezin.

The Voice van Vlaanderen, op vrijdag 12 april om 20.40 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier